Spaghetti med jomfruhummerhaler

Spaghetti med jomfruhummerhaler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Lækker opskrift på cremet spaghetti med jomfruhummerhaler, friske krydderurter og flødesauce. En smagfuld pastaret med jomfruhummerhaler.

Ingrediensliste

  • Jomfruhummerhaler

  • 500 g. jomfruhummerhaler
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 bundt frisk persille
  • salt/peber
  • 3 spsk. smør
  • Andet

  • 400 g. spaghetti
  • 2 spsk. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 4 dl. piskefløde
  • 60 g. parmesan
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 0,5 bundt frisk dild
  • 1 stk. citron
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at klargøre jomfruhummerhalerne. Det er dét, som tager længst tid, da de skal pilles.
  2. Knæk halen af og brug en saks til at klippe op langs ryggen. Fjern skallen og den mørke tarmstreng. Placer dem i en skål. Fortsæt sådan med dem alle.
  3. Pres hvidløg i en hvidløgspresser og hak persille fint. Vend hvidløg, persille samt lidt salt/peber sammen med jomfruhummerhalerne. Sæt til side og lad dem trække, imens du gør det resterende klar.
  4. Hak løg og hvidløg fint.
  5. Sæt vand over at koge til spaghetti.
  6. Varm en stor pande eller wok op.
  7. Kom smør på panden og lad det smelte. Tilsæt herefter løg, hvidløg og chiliflager. Lad det sautere til det bliver blødt.
  8. Tilsæt så hvidvin og lad det simre et minuts tid, så alkoholen kan fordampe.
  9. Tilsæt piskefløde og skru herefter ned for blusset. Lad det hele stå og simre ved lav varme.
  10. Riv parmesan fint. Hak persille og dild fint.
  11. Kog spaghetti efter pakkens anvisning.
  12. Varm en pande op til jomfruhummerhalerne.
  13. Smelt smør på panden.
  14. Tilsæt jomfruhummerhalerne og lad dem stege ved høj varme i et par minutter til de begynder at få farve. Tag herefter panden af blusset.
  15. Dræn spaghetti (gem noget af pastavandet).
  16. Kom spaghetti, parmesan, frisk dild og persille samt lidt af pastavandet i din hvidvinssauce. Vend det hele godt sammen og lad det hele tykne.
  17. Tilsæt evt. lidt ekstra pastavand for at gøre den mere cremet.
  18. Smag til med frisk citronsaft, salt og peber.
  19. Anret i skåle eller på tallerkener.
  20. Top med de stegte jomfruhummerhaler og gerne lidt af det smeltede smør også.
  21. Pynt evt. med lidt ekstra parmesan og friske krydderurter på toppen.
  22. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på spaghetti med jomfruhummerhaler

Skal der kræses lidt ekstra, så kan vi anbefale sådan en omgang spaghetti med jomfruhummerhaler i en hvidvinsflødesauce. I takt med, at vi er blevet ældre, så elsker vi at kræse lidt ekstra i weekenderne. Især hvis vi skal have gæster, så kan vi godt lide at gøre lidt ekstra ud af det. Derfor får du her opskriften på en af vores go-to retter, når vi skal have gæster og aftensmaden godt må være lidt udover det sædvanlige. En omgang cremet spaghetti med jomfruhummerhaler, flødesauce og friske krydderurter, som bare smager helt fantastisk! Vi er så heldige, at der hver uge kommer en fiskebil i byen, som sælger friskfanget fisk og skaldyr. Her kan man købe de lækreste jomfruhummerhaler, så det har vi selvfølgelig udnyttet.

Server den her lækre pastaret med jomfruhummerhaler med en god hvidvin og evt. noget lækkert brød til, så har du altså alletiders gæstemenu eller weekendmenu, som samtidig ikke kræver det helt store. Vi er sikre på, at den vil imponere dine gæster!

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på lækre pastaretter her

Spaghetti med jomfruhummerhaler

Pastaret med jomfruhummerhaler

Vi elsker jomfruhummerhaler. Derfor er denne pastaret med jomfruhummerhaler ingen undtagelse. Det er en cremet og smagfuld pastaret, som har masser af hvidløg, hvidvin, fløde, friske krydderurter og parmesanost. Alle de gode sager, som først feder i morgen! Men hold op, hvor smager den her pastaret bare godt.

Med den her opskrift, så er der ingen grund til at gå ud på restaurant og betale dyre domme for sådan en pastaret. Det er nemlig slet ikke svært at lave sådan en lækker pastaret selv.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar