Spareribs på grill

Spareribs på grill
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 5 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift og fremgangsmåde på spareribs på grill. Grillede spareribs er god sommermad, som er let at lave.

Ingrediensliste

  • 1000 g. ribben fra gris
  • 200 g. barbequesauce
  • salt/peber
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Tag ribben af gris ud af køleskabet. Krydr dem godt med salt/peber på begge sider. Lad dem stå, imens du varmer grillen godt op.
  2. Læg dine spareribs på grillen ved indirekte varme og skru godt ned for grillen. Pensl dem med barbequesauce på begge sider.
  3. Lad dem grille ved indirekte lav varme i omkring 1,5 – 2 timer alt efter størrelsen. Vend dem undervejs og giv dem også mere barbequesauce, så de får et godt lag marinade.
  4. Til sidst kan de grilles af ved direkte varme, så de lige får den sidste karamellisering på inden servering.

Opskrift på spareribs på grill

Her får du en nem og lækker opskrift på spareribs på grill. Det er så nemt at lave hjemmelavet spareribs og det gode ved de hjemmelavede af slagsen er, at man selv kan bestemme marinaden eller lave en hjemmelavet barbequesauce. Grillede spareribs smager skønt og er god sommermad. Server med en kartoffelsalat og en sommersalat med jordbær og melon til, så har du alletiders sommermenu. Spareribs laves af ribben fra en gris. Forskellen på spareribs og revelsben er, at der på revelsben er mere kødfuldt. De pensles løbende med marinaden, så de får et godt lag af marinade og dermed får masser af smag. Når tilberedningstiden er lang, så når marinaden også at lave et godt lag, som karamelliserer sammen med kødet. Det er det, som vi elsker ved spareribs.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kød på grillen her

Spareribs på grill

Grillede spareribs

De her grillede spareribs er nemme at lave. Vi bruger bare en færdiglavet barbequesauce, men man kan også lave sin egen eller lave en anden grillmarinade. De er lette at lave, da de stort set bare skal passe sig selv ved lav indirekte varme. Så skal de bare vendes et par gange. Til sidst får de lidt ved direkte varme, så de får den sidste karamellisering på.

Spareribs på grill

Tilbehør til grillede spareribs

Hvad vil vi servere til grillede spareribs? Vi ville nok servere en kartoffelsalat eller en coleslaw. Det kunne også være en jordbærsalat med avocado og feta for at give et frisk modspil til de fedtede spareribs. Grillede majskolber er næsten også et must til. En kombination af disse retter ville uden tvivl være en god menu med spareribs.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Tags anvendt i denne opskrift

BarbequesauceKonservesKødSvinekød

Skriv en kommentar