Spinattærte med hytteost Spinattærte med hytteost Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 tærte Opskrift til 1 tærte Forberedelsestid 40 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker og nem spinattærte med hytteost, tomater og porre. En smagfuld vegetarisk tærte uden kød. Ingrediensliste Tærtebund 110 g. smør 100 g. hvedemel 80 g. grahamsmel 1 stk. æg salt Fyld 0,5 stk. porre 75 g. frisk spinat 4 stk. æg 250 g. hytteost 0,5 tsk. stødt muskatnød 100 g. revet cheddar salt/peber 100 g. cherrytomater Fremgangsmåde Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne. Ælt dejen sammen til du har en sammenhængende dej. Den begynder at samle sig jo mere du ælter. Sæt dejen på køl i 30 min. Rul dejen ud i lidt hvedemel til en cirkel med diameter på 24-25 cm. Placer i et tærtefad (Ø22 eller Ø23). Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter. Rens og snit porrer i tynde skiver. Pisk æg sammen med hytteost, salt og peber. Hvis du gerne vil undgå klumperne af hytteost, så kan man også blende æggemassen sammen. Hak spinat groft og bland det i æggemassen sammen med stødt muskatnød og cheddar. Man kan også lige sautere det på en pande inden, hvis man gerne vil have, at det ‘falder’ mere ned, men det har vi ikke noget imod. Halver cherrytomater. Fordel fyldet ud på tærtebunden og fordel halve cherrytomater ovenpå. Bages ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Vend den evt. undervejs, hvis din ovn bager lidt ujævnt. Tag tærten ud og lad den køle af 5-10 minutter inden den spises, så æggemassen lige får lov til at sætte sig igen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på spinattærte med hytteost En lækker og smagfuld spinattærte med hytteost, porrer og hytteost, som er god til både aftensmad og frokost. En dejlig vegetartærte uden kød, som også er lavet med en grovbund, så den mætter godt. Vi har for tiden en svaghed for tærter. De er nemme at lave og så smager de bare godt! Vi laver ofte et par portioner tærtedej, som vi pakker ind i husholdningsfilm og så fryser vi det ned. Det er meget billigere at lave sin egen tærtedej fremfor at købe det, men har man hverken tid eller overskud, så kan man selvfølgelig også sagtens købe en færdiglavet. Man kan i dag få de der smarte deje, som man bare ruller ud og lægger i fadet. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på grøntsagstærter uden kød her Vegetartærte uden kød Man kan simpelthen lave så mange lækre og nemme vegetartærter uden kød. Grøntsager kan i sig selv give en god smag og det behøves derfor slet ikke at være kedeligt. For at øge mætheden af den her tærte, så har vi også tilføjet hytteost, som er blendet sammen med æggene. Så mætter tærten nemlig også godt, selvom der ikke er kød i. Det er generelt et godt tip at blende hytteosten i æggemassen. Især hvis man har kræsne børn, som ikke bryder sig om konsistensen på hytteosten, som den er. Ellers kan du også bruge skyr eller creme fraiche. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.