Spinatvafler med oksekød

Spinatvafler med oksekød
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Spinatvafler med oksekød, guacamole, creme fraiche og en frisk tomatsalsa. Vafler til aftensmad med oksekød og grøntsager.

Ingrediensliste

  • Spinatvafler

  • 100 g. frisk spinat
  • 3 stk. æg
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2 dl. mælk
  • 185 g. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • Krydret oksekød

  • 400 g. hakket oksekød
  • 1 brev tacokrydderi
  • Guacamole

  • 2 stk. avocado
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 stk. lime
  • salt/peber
  • Andet tilbehør

  • 30 g. frisk spinat
  • 150 g. cherrytomater
  • 0,5 stk. rødløg
  • 1 bundt frisk koriander
  • 100 g. creme fraiche
  • 60 g. jalapenos
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

Spinatvafler

  1. Spinat, æg og mælk blendes sammen enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
  2. Bagepulver, hvedemel og salt røres sammen med den våde blanding. Røres fri for klumper med et piskeris. Hvis dejen er lidt for tyk, så tilsættes lidt mere mælk. Hvis den derimod er lidt for tynd, så tilsættes lidt mere mel.
  3. Bages i et opvarmet vaffeljern smurt med lidt olivenolie eller andet fedtstof.
  1. Varm en gryde op med lidt fedtstof.
  2. Kom hakket oksekød i og fordel det godt ud. Lad det stege godt af.
  3. Tilsæt så tacokrydderi. Lad stå ved lav varme.
  4. Hak tomater, rødløg og lidt koriander fint. Vend sammen i en skål sammen med lidt salt og peber.
  5. Halver avocado, fjern stenen og skrab avocado ud. Mos det sammen med finthakket hvidløg, saft fra lime, salt og peber.
  6. Skyl spinat og kom i en skål. Kom creme fraiche og jalapeños i skåle.
  7. Server dine spinatvafler med krydret oksekød, spinat, frisk tomatsalsa, creme fraiche, guacamole og frisk koriander, så man selv kan samle sin vaffel.

Opskrift på spinatvafler med oksekød

Vi er vilde med de her spinatvafler med oksekød og spinatvafler generelt. Herhjemme går de under navnet monster-vafler eller Hulk-vafler, fordi de er grønne. Vores børn elsker dem. Både med fyld, men også uden fyld. Her har vi toppet spinatvaflerne med krydret oksekød, guacamole, creme fraiche og en hurtig frisk tomatsalsa. Det er sådan en nem og lækker kombination, som bare smager herligt. Og så er det nem let hverdagsmad, hvor man samtidig kan få sneget en masse grønt ind. Win-win, hvis du spørger os.

Spinatvaflerne er nemme at lave, da man blot blender alle ingredienserne sammen til en vaffeldej. Så steges de i et vaffeljern. Her kan man bruge et klassisk hjertevaffeljern eller et belgisk vaffeljern, hvis man har det.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sund aftensmad

Spinatvafler med oksekød

Vafler til aftensmad med oksekød

De her vafler til aftensmad med oksekød er så gode og nemme at lave. Vi har taget den hurtige løsning og derfor er kødet blot krydret med sådan en tacokrydderiblanding. Man kan også selve krydre det med forskellige krydderier, men vi synes det er så nemt at bruge sådan en krydderiblanding. Hvis du ikke er til oksekød, så kan man også toppe med kylling. Det er også godt at krydre kyllingen med tacokrydderi eller fajita-krydderi.

Vi plejer at anrette de forskellige ting i små skåle, så man selv kan samle sin vaffel. Mine børn vil ikke have jalapeños og tomatsalsa, så de får en vaffel uden det. Og er ens børn meget kræsne, så kan man skære lidt agurk eller lignende ved siden af, som man også kan komme på.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar