Spinatvafler med sprød serrano og fetacreme

Spinatvafler med sprød serrano og fetacreme
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sunde spinatvafler med sprød serrano og fetacreme. En nem måde at spise vafler til aftensmad på.

Ingrediensliste

  • Spinatvafler

  • 100 g. frisk spinat
  • 3 stk. æg
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2 dl. mælk
  • 185 g. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • Fetacreme

  • 250 g. PUCK feta
  • 50 g. creme fraiche
  • 0,5 bundt frisk persille
  • salt/peber
  • Andet

  • 120 g. serranoskinke
  • 2 stk. avocado
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 120 g. syltede rødløg
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

Spinatvafler

  1. Spinat, æg og mælk blendes sammen enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
  2. Bagepulver, hvedemel og salt røres sammen med den våde blanding. Røres fri for klumper med et piskeris. Hvis dejen er lidt for tyk, så tilsættes lidt mere mælk. Hvis den derimod er lidt for tynd, så tilsættes lidt mere mel.
  3. Bages i et opvarmet vaffeljern smurt med lidt olivenolie eller andet fedtstof.

Fetacreme

  1. Kom feta og creme fraiche i en skål. Mos det sammen med en gaffel eller brug en stavblender for en mere ensartet creme.
  2. Hak persille fint og vend i.
  3. Smag til med salt og peber. Sæt på køl indtil brug.
  1. Varm en pande op med lidt fedtstof. Kom serrano på. Vend jævnligt og lad stege til det er sprødt og gyldent. Tag så fra på en tallerken. Hak i mindre stykker.
  2. Skær avocado i skiver.
  3. Hak forårsløg og persille fint.
  4. Gør alt tilbehøret klar i skåle, så kan man selv samle.
  5. Server dine spinatvafler med fetacreme og alt tilbehøret.

Opskrift på spinatvafler med sprød serrano og fetacreme

De lækreste spinatvafler med sprød serrano og fetacreme. Det er sådan nogle retter her, som ofte opstår, når vi skal finde på noget ud af resterne fra køleskabet. Vi havde nogle rester af serrano tilbage efter pizza og noget frisk spinat tilbage efter at have lavet grønne smoothies. Det blev derfor til en omgang vafler med fyld. Vi er vilde med sådan nogle retter ala den her, hvor man har en base i form af en spinatpandekage eller noget andet, som så bliver toppet med alverdens fyld. Den her kombination af sprød serranoskinke med den der lidt saltede fetacreme og de syltede rødløg. Mums, den er bare så god! Man kunne også sagtens give det en masse fylde ved at komme en masse fintsnittet spidskål på. Spinatvafler er bare så gode som både aftensmad eller som en mere luksuriøs frokost. Især hvis man gerne vil have sneget mere grønt ind.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på sund aftensmad her

Spinatvafler med sprød serrano og fetacreme

Vafler til aftensmad

Vafler til aftensmad er altid en god idé. Da vi var børn, så var lykken, når man fik lov til at få vafler til aftensmad. Det var dog de helt søde vafler med syltetøj og sukker til. Nu synes vi også det er godt med vafler til aftensmad, men det må gerne være spinatvafler som her. Spinatvaflerne er milde i smagen og samtidig så lette at lave. Alle ingredienserne kommes bare i en skål eller i en blender og blendes sammen til en grøn masse. Så steges de i vaffeljern og voila. Så har man en god base for aftensmaden eller frokosten. Vores børn synes også det er sjove, at de er grønne og de ved ikke, at de er fyldt med masser af spinat.

Spinatvafler med sprød serrano og fetacreme

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar