Squashkage med flødeostglasur

Squashkage med ostecreme
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på verdens bedste squashkage med flødeostglasur. Det er en svampet og nem squashkage lavet med olie, brun farin og ostecreme på toppen.

Ingrediensliste

  • Squashkage

  • 190 g. brun farin
  • 100 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 3 æg
  • 2 dl. vand
  • 2,25 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 315 g. hvedemel
  • 210 g. squash
  • Flødeostecreme

  • 300 g. naturel flødeost
  • 100 g. smør
  • 200 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Riv squash på et rivejern. Pres vandet ud af det. Dette gøres nemt ved at placere det i et viskestykke, hvorefter væsken presses ud. Sæt revet squash til side.
  2. I en skål blandes alle de tørre ingredienser: hvedemel, sukker, brun farin, vaniljesukker, kanel, muskatnød, bagepulver og natron. Rør det hele godt rundt.
  3. I en anden skål piskes alle de våde ingredienser sammen: vand, æg og olie.
  4. Vend nu de tørre ingredienser sammen med de våde. Vend det rundt med en dejskraber, indtil du har en ensartet dej.
  5. Vend til sidst revet squash i.
  6. Beklæd eller smør en springform (Ø22) og hæld din dej i.
  7. Bages på anden nederste rille i ovnen i ca. 45-55 minutter. Hold øje med den efter 35 minutter. Alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis du kan gøre det, uden der kommer dej på, så er den færdig. Hvis den begynder at blive lidt mørkebrun på toppen (uden at den er færdig), så kan du dække den til med staniol under det sidste bagetid. Så undgår du, at den brænder på.
  8. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle på en bagerist.
  9. Fjern formen.
  10. Nu skal flødeostcremen laves. I en skål piskes smør, vaniljesukker, flødeost og flormelis indtil du har en ensartet cremet masse.
  11. Når kagen er afkølet halveres den på midten. Skær den evt. til, hvis den er hævet for meget op. Smør creme både imellem og ovenpå kagen. Pynt evt. med hakkede valnødder på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på squashkage med flødeostglasur

Verdens bedste luksus squashkage med flødeostglasur, intet mindre! En opskrift på en rigtig amerikansk squashkage med ostecreme. Den er lavet med olie, kanel og brun farin og så er den super svampet og nem at lave. Den er lavet i springform og så er den delt og smurt med ostecreme i midten og ovenpå. Til sidst er den pyntet med valnødder og lidt tørrede blomster. 

LÆS OGSÅ: Gulerodskage med fuldkornsmel

Squashkage med ostecreme

Svampet squashkage med ostecreme

Det her er en super lækker, god og krydret kage med squash. Vi vil faktisk vove at påstå, at det er den absolut bedste, da den er så svampet og saftig. Ostecremen er lidt prikken over i’et. Den er lavet uden nødder, men du kan sagtens tilføje valnødder eller mandler til dejen, hvis du godt kan lide det.

Squashkage med ostecreme

Ostecreme eller frosting?

Du kan vælge at lave en ostecreme eller en vaniljefrosting til din squashkage. Vi laver altid en ostecreme af flødeost. Det giver en super lækker og cremet flødeostglasur, som komplimenterer kagen helt perfekt. Du kan dog også sagtens lave en vaniljefrosting af smør, flormelis og vanilje, hvis du er mere til det.

Squashkage med olie eller smør?

Vi bager altid vores kage med olie. Det giver en svampet og lækker kage. Men du kan sagtens bytte olien ud med smeltet smør, hvis du hellere vil det. Du bruger bare 250 g. smeltet smør i stedet. Det giver også et rigtig godt resultat.

Squashkage med ostecreme

Vi vil vove at påstå, at det her er opskriften på verdens bedste squashkage med ostecreme.  Det er i hvert fald den opskrift vi har brugt år efter år. Og den fejler bare aldrig. Man får altid den absolut bedste kage.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bage squashkagen i bradepande?
Jep, du kan sagtens bage kagen i en stor bradepande. Hvis du vil bage kagen i en standard bradepande, som plejer at være ca. 30 x 35 cm. så skal du gange opskriften med 3.

Er kagen fryseegnet?
Den er fryseegnet ja. Du kan sagtens fryse kagen ned. Både med og uden flødeostcremen. Vi plejer faktisk at skære eventuelle rester ud i stykker og så fryse stykkerne ned enkeltvis. Så er det nemt at tage et stykke op, hvis sukkertrangen melder sig.

Kan jeg bage squashkagen som muffins?
Det kan du sagtens ja. Du kan lave denne opskrift i muffins eller du kan bruge vores opskrift på squashmuffins. Hvis du bruger denne opskrift, så vær dog opmærksom på, at de ikke skal bage lige så længe. De skal nok ca. have 13-18 minutter. Hold øje med dem.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej Mummum

    Jeg er i gang med at bage jeres kage, og lige nu er jeg ved at lave vaniljefrostingen, men den er meget flydende, og det kan jeg ikke rigtigt forstå. Skal den være det?

    Mvh. Laura

    1. Hej Laura

      Nej, det skal den ikke være! Var din smør meget blød? Og brugte du rigtig smør?
      Du kan evt. sætte den på køl. Så skulle den gerne samle sig en smule og så kan du smøre den på 🙂

      Knus

  2. Hej mummum

    Hvis jeg skal ha farvet vanilliefrostingen lyserød, hvad ville I så bruge, og hvor meget?? 😉

    Mvh Malene

  3. Hvis jeg skal lave denne her kage i en stor ovnbradepande, hvor mange gange vil du så mene jeg skal gange den op? ?

  4. Super lækker opskrift! Min frosting vil dog ikke blive helt jævn, men har små bitte klumper smør i. Smørret er fået lov til at stå på bordet og blive blødt først. Hvad gør jeg?
    Kh

  5. Du skriver kagen bliver bedre af at blive lavet dagen før, mener du så, den skal lægges sammen dagen før for et mere lækkert resultat? Eller vil du vente med smørcremen til dagen den skal spises?

    1. Hej Betina,

      Du kan gøre begge dele. Hvis du putter smørcremen på dagen før, så husk at sætte kagen på køl. Og husk også at tage kagen ud 30-60 minutter inden den skal spises, så den ikke er køleskabskold ved servering.

      Kh

Skriv en kommentar