Gulerodskage med fuldkornsmel
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
40 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på en lækker gulerodskage med den bedste vaniljefrosting. Den perfekte skærekage både til hverdag og fest. En svampet kage, som nærmest bliver bedre af at blive bagt i god tid.
Ingrediensliste
-
Gulerodskage
- 4 æg
- 200 g. brun farin
- 160 g. smør
- 200 g. hvid hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 2 tsk. stødt kanel
- 300 g. gulerod
-
Frosting
- 200 g. naturel flødeost
- 100 g. flormelis
- 1 tsk. citronsaft
Fremgangsmåde
1. Æg og farin piskes sammen til en luftig masse.
2. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser.
3. Gulerødder rives. Smør smeltes. Gulerødder og smør tilsættes til æggemassen og til sidst røres de tørre ingredienser i.
4. En springform eller bageform smøres med lidt smagsneutral olie, smør, margarine eller andet fedt.
5. Dejen fordeles i formen og bages ved 175 grader varmluft i cirka 40 min.
6. Hvis man er i tvivl om kagen er færdig, så kan man lige stikke en strikkepind, tandstik eller andet ned i kagen for at tjekke. Hvis den kommer ud “ren”, så er kagen færdig.
7. Når kagen er færdig, så sættes den til afkøling.
8. Frosting røres sammen ved at blande de tre ingredienser sammen. Kagen smøres med frostingen, når den er afkølet.
Gulerodskage med fuldkornsmel
Opskrift på en lækker gulerodskage lavet med fuldkornsmel. Kagen er lavet på hvid hvedemel, som er en fuldkornssort, som er meget fin i det. Det gør faktisk, at du slet ikke kan smage, at den er lavet på fuldkornsmel, men det giver alligevel en lidt anden struktur til kagen. Det klæder den super godt.
Vi har toppet den med en cremet ostecreme, som er den absolut bedste frosting. Gulerodskage er en af vores yndlings kager og vi laver den både til finere anledninger, men også når vi skal have kage med til studiegruppen eksempelvis.
LÆS OGSÅ: Svampet gulerodskage med ostecreme
Den kan laves i både bradepande og i springform, hvilket er super praktisk, alt efter hvilken anledning man skal bage kagen til.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hej,
Jeg vil gerne bage denne som muffins i stedet for en stor kage, hvor lang bagetid vil I anbefale? ☺️
Kan man bruge speltmel i stedet for alm mel?
Hej,
Vi har desværre ikke selv prøvet 🙂
Kh