Stegt aubergine med krydderurtedip

Stegt aubergine med krydderurtedip
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på stegt aubergine på panden. Serveret med en krydderurtedip lavet med persille og purløg, så er det en dejlig tilbehørsret.

Ingrediensliste

  • 1 stk. aubergine
  • 3 dl. creme fraiche
  • 0,2 bundt frisk persille
  • 0,2 bundt purløg
  • 1 tsk. honning
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • salt/peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær toppen af auberginen. Skær den herefter i grove tern.
  2. Opvarm olie i en pande og steg aubergine ved middel varme i 10-15 minutter til de er helt møre og nærmest begynder at karamellisere.
  3. Tilsæt til sidst finthakket hvidløg, chiliflager, honning, salt og peber og vend godt rundt. Lad det stege videre et par minutter.
  4. Imens snittes purløg og frisk persille og blandes sammen med creme fraiche. Smag til med salt og peber.
  5. Anret urtedippen i bunden af en skål og top med den stegte aubergine.
  6. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på stegt aubergine med krydderurtedip

Her får du opskriften på en omgang stegt aubergine med krydderurtedip. En nem måde at tilberede aubergine på panden på, så du kan servere det som noget nemt tilbehør. Det har sådan lidt mellemøstlig karakter over sig, når man laver aubergine på denne måde. Måske du mangler inspiration til hvad man overhovedet kan gøre med en aubergine? Vi har tidligere ikke været så gode til at få brugt aubergine i madlavningen, men efter vi begyndte at bestille sådan en grøntkasse med forskellige grøntsager i, så dukkede den op igen og igen. Så for at undgå madspild, så blev vi jo tvunget til at lave en masse med aubergine. Og det er vi så glade for, for det er jo virkelig en lækker grøntsag, som er så alsidig og som kan bruges til mange formål.

Forresten så kan vi anbefale at købe sådan en blandet grøntkasse, hvis du gerne vil øve dig i at blive bedre til at spise mere varieret. Det er som om, at når man bare får sat en masse grøntsager foran sig, så bliver man mere kreativ. Vi kender det jo selv, at når vi handler, så er det de samme grøntsager og råvarer, som ryger i kurven. Så er det altså godt med lidt udfordring og forandring en gang i mellem.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med aubergine her

Stegt aubergine med krydderurtedip

Aubergine på panden

Det her er en nem opskrift på aubergine på panden. Stegt aubergine, hvor auberginen er skåret i mindre stykker og så stegt mør og lækker på panden. For at gøre det endnu bedre, så serverer vi den stegte aubergine med en krydderurtedip, som laves på purløg og persille samt en base på creme fraiche. Den der letsyrlige og friske dressing smager fantastisk sammen med den stegte aubergine. Som sagt, så får det hele sådan lidt mellemøstlig vibe over sig og vi ville servere det her som en del af mange små retter. Det kunne være til noget krydret kylling, en omgang falafler, lam og så måske med en grønkålssalat eller tabouleh til.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar