Stegt kylling i cremet hvidvinssauce Stegt kylling i cremet hvidvinssauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en omgang stegt kylling i cremet hvidvinssauce med basilikum, spinat og soltørrede tomater lavet i stegefadet fra Fiskars. Server med pasta og parmesan. Ingrediensliste Kylling i flødesauce 400 g. kyllingebryst 1 stk. løg 3 fed hvidløg 75 g. soltørrede tomater 50 g. frisk spinat 1 håndfuld frisk basilikum 1 dl. hvidvin 3 dl. madlavningsfløde 1 stk. hønsebouillonterning 40 g. parmesan salt/peber Tilbehør 200 g. pasta Fremgangsmåde Rens kyllingebryst og skær evt. ud i mindre fileter, hvis de er meget store. Krydr med salt/peber og sæt til side. Hak løg og hvidløg fint. Dræn soltørrede tomater (gem olien) og skær ud i mindre stykker. Varm stegefadet op med olien fra de soltørrede tomater. Steg kyllingebryst af på begge sider og tag det herefter fra på en tallerken. Sæt stegefadet tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt ekstra olie. Kom løg, hvidløg og soltørrede tomater på panden og lad det sautere til det er blødt. Tilsæt hvidvin. Lad det koge ind og lad alkoholen fordampe. Tilsæt så madlavningsfløde og smuldret bouillonterning. Rør det hele godt sammen. Kom spinat i og vend godt rundt. Kom kyllingefileterne tilbage i saucen. Sæt låg op og lad det simre i 10-15 minutter. Imens det simrer, så koges pasta efter pakkens anvisning i saltet vand. Inden servering, så tilsættes revet parmesan og frisk basilikum til saucen. Smag til med salt/peber. Server din stegte kylling i hvidvinssauce med kogt pasta og evt. frisk basilikum og revet parmesan på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars ovnpande Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på stegt kylling i cremet hvidvinssauce En omgang stegt kylling i cremet flødesauce med soltørrede tomater, frisk basilikum og hvidvin. En ret som kan spises både til hverdag, men som bestemt også egner sig som en weekendret. Server med noget lækkert pasta til, en god hvidvin og noget godt brød. Så har du en alletiders menu, som uden tvivl vil falde i god jord hos de fleste. Retten er lavet i samarbejde med Fiskars, da vi har brugt produkter fra deres All Steel serie, som er blevet relanceret. Vi har brugt stegefadet til at tilberede kyllingen og saucen, og så har vi brugt gryden til at koge pasta i. Et godt stegefad er et must have i køkkenet, hvis du spørger os! Det kan bruges til retter som denne, men også bagning osv. Fadet kan nemlig gå i ovnen i op til 240 grader. Vi har lavet rabarbercrumble, cookie skillet kage og meget mere i det. Det er så genialt! Hele All Steel serien er lavet af 90% genanvendt stål og er 100% genanvendelige. Desuden er de 100% plastikfri og er lavet uden PFAS. Det sætter vi stor pris på. LÆS OGSÅ: Grøntsagscurry Kyllingebryst i cremet sauce At tilberede kylling på den her måde er én af de bedste måder. Når kyllingen får lov til at simre i saucen, så bliver det nemlig saftigt og optager smag fra den smagfulde sauce. Saucen er lavet på hvidvin, fløde og bouillon. Desuden får den også smag fra de soltørrede tomater, løg og hvidløg. For lige at toppe den op og give den det sidste pift, så er der tilsat frisk basilikum og parmesan. Så har du altså en helt fantastisk sauce, som komplimenterer og løfter kyllingen til nye højder. Vi har serveret med pasta, men den vil også være fantastisk til ris kogte kartofler eller kartoffelmos. Hurtig og lækker gæstemad Den her ret er ideel som gæstemad. Vi kan lige se scenariet for os med sådan en omgang her, en god hvidvin og så sommer på terrassen. Det er hurtigt at bikse sammen og kræver ikke mange ingredienser. Du kan også bytte kyllingen ud med mørbradbøffer, rejer eller laks. Selve saucen er nemlig bare så lækker og den vil gå godt til flere forskellige slags kød. Er du ikke til hvidvin i saucen, så kan det udelades og erstattes med bouillon. Men det giver altså lige det sidste pift til saucen, så vi vil anbefale at bruge det. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.