Stegte sild

stegte sild
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Beskrivelse

Opskrift på stegte sild i eddikelage med rødløg og frisk citron. Server stegt sild til påskefrokosten og julefrokosten på rugbrød.

Ingrediensliste

  • Stegt sild

  • 250 g. sildefileter
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 75 g. rugmel
  • salt/peber
  • 50 g. smør
  • Eddikelage

  • 2,5 dl. eddike
  • 150 g. sukker
  • 1 stk. rødløg

Fremgangsmåde

  1. Fjern eventuelle ben og klip finnerne af, hvis de ikke er klargjorte (du kan bede fiskehandleren om at gøre det, hvis det er).
  2. Skær fileterne op og smør lidt sennep i midten. Drys med salt og peber. Fold fileterne sammen igen.
  3. Vend dem i rugmel.
  4. Opvarm en pande med smør. Steg dem i cirka 3 minutter på hver side. Krydr dem med salt og peber.
  5. Læg dem i et lille fad.
  6. Kom eddike og sukker i en gryde. Varm det op til sukkeret er opløst.
  7. Skær løg i skiver. Læg dem i din eddikelage. Lad dem trække 15 minutter.
  8. Hæld eddiken og løgene over de stegte sild.
  9. Lad gerne de stegte sild trække i lagen et døgns tid inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på stegte sild

Hvis du er vild med stegte sild, så er du nødt til at prøve at lave dem selv! Det er nemlig slet ikke svært og så smager det så skønt ovenpå et stykke rugbrød. Måske du vil pifte påskefrokosten lidt op. Her serverer man jo ofte sild og det er også på denne tid, at du kan være heldig at finde friske sildefileter i supermarkederne.

Man bruger nemlig friske sildefileter, som bliver skåret op, smurt med sennep og så vendt i rugmel. De får derfor en slags panering, hvilket bare smager rigtig godt. De bliver, efter de er stegt, overhældt af en lage lavet på eddike og sukker. Du kan derfor sagtens lave sådan en omgang stegte sild i god tid, da de har godt af at trække et par dage.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores påskefrokost opskrifter

stegte sild

Stegt sild i eddike

Sådan en omgang stegt sild smager som sagt rigtig godt på en skive god rugbrød. Det er samtidig et godt alternativ til den almindelige marinerede sild, som man ofte serverer til påske. Vi har desuden lavet en simpel lage på eddike og sukker. Til den lage kan du også sagtens tilføje krydderier. Det kunne være laurbærblade, peberkorn, kanel, stjerneanis eller hvad du ellers lige tænker. Vi kan bare godt lide den klassiske udgave.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar