Stuvede kartofler

Stuvede kartofler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede stuvede kartofler. En gammeldags omgang kartofler lavet på en opbagt sauce, som du kan servere som tilbehør.

Ingrediensliste

  • 750 g. kartoffel
  • 50 g. smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 knivspids stødt muskatnød
  • salt
  • 3 dl. mælk
  • 1 dl. madlavningsfløde

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og skær dem i skiver.
  2. Bring kartoffelskiverne i kog i en gryde med vand og lidt salt.
  3. Lad dem koge i cirka 7-10 minutter.
  4. Dræn kartoffelskiverne og gem lidt af kartoffelvandet.
  5. I en anden gryde smeltes smør.
  6. Rør herefter hvedemel i og rør godt rundt med et piskeris til der dannes en smørbolle.
  7. Hæld mælk ved lidt efter lidt og rør godt rundt indtil der ingen melklumper er.
  8. Tilsæt madlavningsfløde og derefter muskatnød og salt. Stuvningen er til den tykke side, men når kartoffelskiverne tilsættes, bliver den tyndere.
  9. Tilsæt nu de drænede kartoffelskiver og rør godt rundt. Kom lidt kartoffelvand i stuvningen, hvis du synes, at den er for tyk.
  10. Lad de stuvede kartofler stå og få lidt varme på komfuret under forsigtig omrøring.
Bedøm denne ret

Opskrift på stuvede kartofler

Stuvede kartofler er ægte mormormad! Og selvom mormor laver den bedste mad, så er det faktisk slet ikke svært selv at lave sådan en omgang her. Server kartoflerne som tilbehør til andre klassiske retter som frikadeller, karbonader, hamburgerryg eller medisterpølse. Det smager skønt sammen og er hvad vi forbinder med ægte comfort food!

Stuvede kartofler laves på en opbagning på mel og smør, hvor der så tilsættes fløde og mælk. Til sidst røres kogte kartoffelskiver i og så har du altså den lækreste omgang stuvet kartoffel. Det bliver næsten ikke nemmere!

LÆS OGSÅ: Karbonader 

Stuvede kartofler

Gammeldags stuvede kartofler

Der er intet som sådan en omgang gammeldags kartofler, som dem her. De er som sagt rigtig nemme at lave og er et super alternativ til almindelige kogte kartofler. Vi har smagt dem til med lidt muskatnød, som vi synes giver en virkelig god smag. Du kan dog også sagtens udelade det, hvis du ikke er til det.

Et andet lækkert tip er også lige at toppe kartoflerne med lidt friskhakket persille. Friske krydderurter kan nemlig gøre en kæmpe forskel og især i sådan en ret her, som godt kan være lidt tung. Så færdiggør endelig retten med frisk persille. Det giver lige det sidste pift til retten, hvis du spørger os.

Kartofler i flødesauce

Selvom retten har så fint et navn, så er det jo i princippet blot kogte kartofler i en lækker flødesauce. Det er nærmest som en slags flødekartofler, som blot er tilberedt i en gryde i stedet for i et fad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar