Stuvede porrer

Stuvede porrer
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på stuvede porrer med porrer, fløde og smør. En omgang stuvet porre, som kan serveres som tilbehør til frikadeller, kylling osv.

Ingrediensliste

  • 2 stk. porre
  • 1 spsk. smør
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Rengør porrer.
  2. Skær porre i 4 cm. stykker.
  3. Smelt smør i en gryde og tilsæt porre. Lad sautere i et par minutter.
  4. Tilsæt vand så det dækker bunden og kom låg på. Lad porren dampe i 5-10 minutter.
  5. Tilsæt fløde og lad simre videre i et par minutter.
  6. Pisk majsstivelse med lidt vand og tilsæt lidt efter lidt under omrøring.
  7. Når den rette tykkelse på sovsen er der, smages der til med salt og peber og lidt stødt muskatnød.
Bedøm denne ret

Opskrift på stuvede porrer

Prøv sådan en omgang stuvede porrer til dine frikadeller. Det vil du ikke fortryde, da det simpelthen smager helt fantastisk. Sådan en omgang frikadeller, stuvet porre og måske nogle kogte eller bagte kartofler til. Det er simpelt og består af få ingredienser, men det er altså en god menu. De danske porrer er i sæson og man kan derfor få fat i nogle store og smagfulde porrer. Det er lidt en overset grøntsag, hvis du spørger os. Den har sådan en dejlig friskhed og skarphed over sig, så vi bruger den ofte i wokretter, gryderetter osv. Men den smager altså også godt, når den bliver flødestuvet og tilsmagt lidt muskatnød. Som sagt, simpelt men meget lækkert.

Efteråret er lige om hjørnet og vi får automatisk lyst til retter som frikadeller med sovs, gryderetter, simremad osv. Her passer den her opskrift altså perfekt ind. Det er samtidig nemt at lave og så slår man jo to fluer med et smæk, hvis man lige mangler noget grønt og en sovs til aftensmaden. De stuvede porrer kan serveres til frikadeller, men er også gode til hamburgerryg, stegt kylling eller andet i den stil.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med porrer her

Stuvede porrer

Flødestuvede porrer

Det er en dejlig omgang flødestuvede porrer, som er nem at lave. Den her måde at lave porrer på smager så godt og du får porrer, som er bløde, men som stadig har noget bid over sig. De flødestuvede porrer egner sig derfor godt som tilbehør til aftensmaden. Det kan være til frikadeller, hamburgerryg eller lignende. Det kan også bruges til pasta, hvor man kunne toppe med sprød bacon også eller lignende

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar