Sund frugttærte

Opskrift på sund frugttærte med mazarinbund 
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på en sund frugttærte med chokolade, creme og bær. En super lækker, nem og sund kage, som kan nydes som en sund dessert.

Ingrediensliste

 • Bund

 • 400 g. butterbeans på dåse
 • 4 stk. æg
 • 100 g. dadler
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 3 tsk. mandelessens
 • 0,25 tsk. salt
 • Andet

 • 50 g. 70% mørk chokolade
 • 1,5 dl. piskefløde
 • 3 spsk. neutral skyr
 • 1,5 spsk. akaciehonning
 • 0,5 tsk. vaniljepulver
 • 200 g. bær

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Dræn butter beans og skyl dem grundigt. Du skal bruge 240 g. drænet vægt (det er det, som er i de fleste dåser). Dræn dem godt hæld dem over i en skål.
 3. Tilsæt dadler, æg (hvis dine æg er store, så brug kun 3), mandelessens, bagepulver og 0,25 tsk. salt (ca. 1 knivspids). Blend det hele sammen med en stavblender. Du kan også bruge en foodprocessor.
 4. Hæld kagen over i en smurt springform eller tærtefad (Ø20 cm).
 5. Bag bunden på midterste rille i cirka 25-30 min. (hold øje med den, ikke alle ovne er ens).
 6. Stik en strikkepind, grillspyd eller andet langt og tyndt ned i kagen for at tjekke om den er færdig. Hvis pinden kommer ud ren, så er kagen færdig.
 7. Hak chokolade groft. Put det på kagen, imens den stadig er varm og lad det smelte. Når det er smeltet, så smører du det udover bunden med en kniv eller ske.
 8. Lad kagen køle ned.
 9. I en skål hældes piskefløde, skyr, akaciehonning (kan erstattes af agavesirup, ahornsirup, lidt sødemiddel) og vaniljepulver (kan udelades eller erstattes af 1 tsk. vaniljesukker).
 10. Pisk det sammen med en elpisker, indtil du får en fast creme. Smag den til. Måske du vil have lidt mere sødme i. Det er en smagssag.
 11. Fordel den udover kagen.
 12. Skyl dine bær. Fordel dem på kagen. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på sund frugttærte med mazarinbund

En virkelig lækker og nem opskrift på en sund frugttærte med chokolade, creme og bær. Vi har pyntet med jordbær, hindbær og blåbær, men du kan vælge præcis de bær eller frugter du har lyst til.

Selve opskriften er virkelig simpel og nem at gå til. Den består af få ingredienser og kræver ingen specielle ingredienser, som ikke kan købes i et normalt supermarked. Måske du faktisk bliver lidt overrasket over noget af det, som skal bruges i bunden ;).

LÆS OGSÅ: Sund hindbær-is på 2 ingredienser

Opskrift på sund frugttærte med mazarinbund 

Kan jeg erstatte butter beans med noget?

Nu hvor du sikkert har læst, at der skal bruges kikærter i bunden, så spørger du måske om de kan erstattes med noget. Vi har hørt fra nogle, at de har haft fine resultater med blandt andet kikærter. Og hvis det er fordi du ikke normalt bryder dig om kikærter, så ikke vær nervøs – det gør vi heller ikke! Og vi lover, at man ikke kan smage dem i kagen.

Opskrift på sund frugttærte med mazarinbund 

Kan jeg erstatte skyr med noget?

Du kan sagtens erstatte skyr med eksempelvis naturel flødeost, mascarpone eller creme fraiche. At man tilsætter et syrnet produkt til fløden gør, at man får en creme, som bliver lidt mere fast.

Opskrift på sund frugttærte med mazarinbund 

Følg med på de sociale medier

Følger du med på vores Facebookside? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar