Sunde pizzasnegle med fuldkorn

Sunde pizzasnegle med fuldkorn
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Opskrift på sunde og nemme pizzasnegle med fuldkorn, skinke og ost. Lækre og grove pizzasnegle, som ikke bliver tørre eller kedelige.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 2,5 dl. vand
  • 1 dl. creme fraiche
  • 30 g. gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 150 g. grahamsmel
  • 300 g. hvedemel
  • Fyld

  • 300 g. pizzasauce
  • 200 g. skinkestrimler
  • 150 g. revet mozzarella
  • 3 tsk. tørret oregano
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Gær røres ud i lunkent vand. Herefter tilsættes creme fraiche og det hele røres godt sammen. I stedet for creme fraiche, så kan du erstatte med et andet surmælksprodukt. Du kan bruge neutral skyr, græsk yoghurt osv.
  2. Olie tilsættes.
  3. Tilsæt salt og akaciehonning. Kom melet i lidt efter lidt og æltes godt sammen.  Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være en smule klistret. Læg dejen over i en stor skål og dæk til med et viskestykke.
  4. Sæt dejen til hævning i cirka 1 time et lunt sted eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
  5. Rul ud til et stort rektangel.
  6. Smør med pizzasauce, fordel skinke og ost og drys med tørret oregano.
  7. Rul stramt sammen til en pølse. Skær stykker ud med en skarp kniv. Vi skærer dem ud til ca. 2-3 cm.
  8. Placer sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Lad sneglene efterhæve i 30 min.
  10. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  11. Pensl med sammenpisket æg.
  12. Bag sneglene i den forvarmede ovn i ca. 10-18 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter.
  13. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde pizzasnegle med fuldkorn

De her sunde eller sundere pizzasnegle med fuldkorn er så gode til madpakken eller hvis der skal laves mad til en tur. Selvom de er grovere end de almindelige pizzasnegle, så er de stadig bløde og svampede. Præcis som vi synes, at de skal være! Vi har lavet dem med skinke, men du kan også sagtens bruge pepperoni, oksekød eller hvad du ellers tænker, at der skal være i dine pizzasnegle. En kombination af flere ting ville også være super lækkert!

For at gøre dem grovere har vi brugt grahamsmel. Det kan du dog også bruge andre typer af fuldkornsmel. Vi kan bare godt lide grahamsmel, da det er super at bage med. Sådan en omgang pizzasnegle går man aldrig galt i byen med. Det er super nemt at lave og så er det altid et stort hit hos både børn og voksne. Server dem som de er eller server dem evt. med lidt ketchup ved siden af.

LÆS OGSÅ: Opskrifter til madpakken

Sunde pizzasnegle med fuldkorn

Sundere pizzasnegle opskrift

Vi kan godt mærke, at der er stor efterspørgsel på lidt sundere opskrifter. Eller i hvert fald opskrifter, hvor der er tilsat lidt ekstra fuldkorn, så de mætter bedre. Derfor er vi helt vilde med den her opskrift, da man ikke behøves at gå på kompromis med den lækre smag og saftigt bagværk. Måske du oplever, at dit bagværk bliver tørt, hvis du bager med fuldkorn? Det sker altså ikke med dem her! Udover fuldkornsmel, så bruger vi også creme fraiche i opskriften. Det er helt sikkert med til at gøre dem ekstra svampede og på ingen måde tørre. I stedet for creme fraiche, så kan du bruge andre surmælksprodukter også. Det kunne være yoghurt, skyr, A38 eller hvad du ellers har. Du kan altid skifte et surmælksprodukt ud med et andet, når det gælder bagværk.

Så hvis du gerne vil prøve en omgang grove fuldkorns pizzasnegle, så er det helt sikkert den her opskrift, som du skal kaste dig over. Den giver de bedste pizzasnegle med masser af fyld.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan de fryses og optøes på samme måde som jeres “Verdens bedste pølsehorn”?
    Jeg skal servere dem til en børnefødselsdag på søndag og vil gerne forberede så meget som muligt inden ☺️

  2. Nøj den dej driller mig – synes den går i stykker når jeg ruller den. Kan i hvert faldt ikke rulle den stramt. Tror dejen er blevet for våd. De endte i muffinformen🤣

Skriv en kommentar