Sunde pølsehorn – Opskrift på grove pølsehorn med kerner

Grove og sunde pølsehorn med kerner

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på sunde pølsehorn fyldt med frø og kerner, som samtidig er svampede. De bliver ikke tørre og så mætter de ufatteligt godt. De er derfor perfekte til madpakken, både til de voksne men også til børn.

Ingrediensliste

  • 30 g. gær
  • 2,5 dl. lunkent vand
  • 2 tsk. salt
  • 1/2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 3 gulerødder
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1/2 dl. sesamfrø
  • 2 spsk. chiafrø
  • 60 g. havregryn
  • 120 g. hvedemel
  • 110 g. durummel
  • 120 g. fuldkornshvedemel
  • 10 kyllingepølser

Fremgangsmåde

1. Gæren opløses i vandet.
2. Salt, olie, honning og naturel yoghurt tilsættes.
3. Alle kerner røres i.
4. Gulerødderne rives og tilsættes.
5. Havregryn og mel røres i. Dejen må ikke blive for tør.
6. Lad dejen hæve i en time (den skal være klistret).
7. Tag en pølse af gangen og put dej rundt om. Det er noget gratværk, men vi lover at det er det hele værd. Gør evt. dine hænder våde med vand, når du former dem. Det kan godt hjælpe lidt.
8. Når pølsehornene er formet drysses der evt. med sesamfrø.
9. De bages i ovnen ved 220 grader varmluft i cirka 15 minutter.

Bedøm denne ret

Opskrift på lækre, sunde og virkelig mættende pølsehorn. De er fyldt med frø og kerner, men er stadig svampede på grund af gulerødderne og surmælksproduktet.

De er bare helt perfekte til madpakken eller som en sund frokost eller en sund snack. Vi oplever ofte, at man godt kan blive rigtig sulten omkring kl. 17, lige inden aftensmadtid. Så i stedet for at gå ombord i slik og chokolade, så plejer vi at spise sådan et pølsehorn.

LÆS OGSÅ: Blomkålspølsehorn uden hvedemel

Hvilke pølser kan I anbefale?

Vi bruger stort set altid kyllingepølser, når vi bager pølsehorn. Og det er af den simple grund, at vi synes de smager bedst. Både de helt billige, men også dem som er af bedre kvalitet fra mærker som Hanegal. Kyllingepølser er også mere proteinholdig mad, så de bidrager også med mæthed til de her pølsehorn.

Dermed ikke sagt, at de ikke kan laves med almindelige svinekødspølser. Det kan de også sagtens. Men hvis man vil lave pølsehornene for at lave dem sunde, så anbefaler vi kyllingepølser.

Hvilke kerner skal jeg bruge?

Vi har givet nogle forslag til forskellige kerner i opskriften, men har du ikke dem, så bytter du dem bare ud. Man kan bruge alle slags kerner. Eksempelvis er solsikkekerner også super gode her i. Du behøves heller ikke at bruge 3 slags. Hvis du kun har 2 slags, så spæder du bare op, så det passer med vægten.

Men når man laver en kombination af kerner, så får du også forskellige sunde fedtstoffer og vitaminer. Derfor laver vi oftest en blanding. Så får du nemlig de bedste grove og sunde pølsehorn, som mætter længe.

Du kan også bytte gulerødderne ud med revet squash. Især her om sommeren, hvor squash er i sæson. Så kan man ofte købe store squash i vejkanten.

På vores Facebookside lægger vi dagligt sunde og lækre opskrifter op. Så hvis du har lyst til at følge med der, så er du mere end velkommen til det.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag