Grove pølsehorn med kerner

Opskrift på grove pølsehorn med kerner
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på sunde pølsehorn fyldt med frø og kerner, som samtidig er svampede. De bliver ikke tørre og så mætter de ufatteligt godt. De er derfor perfekte til madpakken, både til de voksne men også til børn.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. vand
  • 30 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 0,5 dl. naturel yoghurt
  • 3 stk. gulerod
  • 1 dl. kerner
  • 0,5 dl. havregryn
  • 100 g. grahamsmel
  • 250 g. hvedemel
  • Andet

  • 10 stk. kyllingepølser
  • 1 stk. æg
  • 30 g. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i vandet.
  2. Salt, olie, honning og naturel yoghurt tilsættes.
  3. Blandede kerner røres i. Du kan bruge sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø.
  4. Gulerødderne rives og tilsættes.
  5. Havregryn og mel æltes i. Dejen er klistret, men det skal den være (sådan undgår du, at de bliver tørre).
  6. Lad dejen hæve et lunt sted overdækket med et viskestykke i en time.
  7. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  8. Tag et glas med vand og en spiseske. Dyp skeen i vandet og tag herefter en klat dej og placer den på bagepapiret. Placer så pølsen og slut af med en klat dejen oven på. Gør dine hænder våde og brug dem til at forme dejen rundt om pølsen.
  9. Sådan fortsætter du med alle pølsehornene.
  10. Lad dem herefter efterhæve 30 minutter.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Pensl pølsehornene med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø.
  13. Bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. De skal være gyldne på toppen.
  14. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på grove pølsehorn med kerner

Opskrift på lækre, grove pølsehorn. De er fyldt med frø og kerner, men er stadig svampede på grund af gulerødderne og surmælksproduktet.

De er bare helt perfekte til madpakken eller som en sund frokost eller en sund snack. Vi oplever ofte, at man godt kan blive rigtig sulten omkring kl. 17, lige inden aftensmadtid. Så i stedet for at gå ombord i slik og chokolade, så plejer vi at spise sådan et pølsehorn.

LÆS OGSÅ: Blomkålspølsehorn uden hvedemel

Opskrift på grove pølsehorn med kerner

Hvilke pølser kan I anbefale?

Vi bruger stort set altid kyllingepølser, når vi bager pølsehorn. Og det er af den simple grund, at vi synes de smager bedst. Både de helt billige, men også dem som er af bedre kvalitet fra mærker som Hanegal. Kyllingepølser er også mere proteinholdig mad, så de bidrager også med mæthed til de her pølsehorn.

Dermed ikke sagt, at de ikke kan laves med almindelige svinekødspølser. Det kan de også sagtens. Men hvis man vil lave pølsehornene for at lave dem sunde, så anbefaler vi kyllingepølser.

Hvilke kerner skal jeg bruge?

Vi har givet nogle forslag til forskellige kerner i opskriften, men har du ikke dem, så bytter du dem bare ud. Man kan bruge alle slags kerner. Eksempelvis er solsikkekerner også super gode her i. Du behøves heller ikke at bruge 3 slags. Hvis du kun har 2 slags, så spæder du bare op, så det passer med vægten.

Men når man laver en kombination af kerner, så får du også forskellige sunde fedtstoffer og vitaminer. Derfor laver vi oftest en blanding. Så får du nemlig de bedste grove og sunde pølsehorn, som mætter længe.

Du kan også bytte gulerødderne ud med revet squash. Især her om sommeren, hvor squash er i sæson. Så kan man ofte købe store squash i vejkanten.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Grahamsmel er noget grovere end durummel, så måske de bliver for kompakte og tunge af det. 🙂
      Hellere erstatte med hvid hvede (som også er fuldkornsmel)

      Kh

  1. Fantastiske pølsehorn. Min dej fik lidt for meget mel, men de blev rigtig gode alligevel! Dejligt med nogle kerner, gulerødder og grahamsmel i, så de mætter lidt mere og bliver lidt sundere. Vil bestemt bage dem igen. Tak for opskrift.

  2. Øv bøv, hvorfor har I ændret opskriften? Jeg var vild med den gamle opskrift, havde desværre ikke tænkt i at det var nødvendigt at tage et screenshot. Har I den mon stadig?

    1. Hej Linda,

      Vi har primært ændret i mængden af kerner og mel, da det ikke helt passede med mængden af væske. Vi har desværre ikke den gamle opskrift mere.

      Kh

  3. Hej, har nu bagt disse pølsehorn et par gange. Bager altid dobbelt portion, så der også er til fryseren. De er super gode og der er rift om dem hver gang, så det sjældent de ligger i fryseren længe. Tak for jeres gode opskrifter 😊

    1. Hej Mathilde,

      Du kan se kalorieindhold på alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum og i vores app 🙂

      KH

  4. Tak for en fantastisk opskrift!
    Dejen driller mig en gang imellem fordi den er ret flydende, men den er meget populær og jeg bliver ofte spurgt om jeg ikke snart skal bage pølsehorn igen.

    1. Hej Rie,

      Dejligt, at de roses! Ja, dejen er noget klistret og det er den desværre nødt til at være, så de ikke bliver tørre. Vores bedste tip er at gøre hænderne våde, så klistrer dejen ikke så nemt til dem. Vi dypper dem mellem hvert pølsehorn 🙂

      Kh

  5. Savner den gamle opskrift, føler der var en del flere kerner i den, er der ingen mulighed for i kan have begge liggende ?

Skriv en kommentar