Svampede æblebrud med æbler og hasselnødder Svampede æblebrud med hasselnødder Opskrift til 16324864 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 1 time og 45 minutter Samlet tid 2 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på de bedste morgenboller med revet æble og hasselnødder. De er perfekte til brunchbordet, til madpakken eller blot som en snack om eftermiddagen. De kan spises som de er eller de kan toppes med smør eller pålæg. De kan sagtens fryses ned, så lav endelig en stor portion. Ingrediensliste 50 g. gær 6 dl. vand 3 stk. æble 65 g. hasselnødder 1,5 tsk. salt 4 spsk. sukker 1 tsk. stødt kardemomme 200 g. grahamsmel 750 g. hvedemel 1 stk. æg Fremgangsmåde Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt revet æble, grofthakket hasselnødder, salt, sukker, kardemomme og fuldkornsmel. Rør det godt rundt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt i 5-10 minutter. Dejen skal være en smule fugtig, da grovmelet suger. Lad dejen hæve i en time. Slå dejen sammen og ælt den kort. Brug to skeer dyppet i vand til at sætte klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve 30 minutter. Pensl dem med et sammenpisket æg og drys med lidt hakkede hasselnødder og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 12-15 min. Bedøm denne ret Lås skærm Svampede æblebrud med hasselnødder Nem opskrift på æblebrud eller boller med æble. Vi har en forkærlighed for bagværk, som er bagt som brud. Det gør bare et eller andet godt for brødet, når det bages på den måde. Det her er en lækker opskrift de mest svampede æblebrud, hvor der er revet æble og hasselnødder i. De er super gode som morgenboller, brunchboller eller madpakkeboller, da de holder sig svampede længe. Det er også en super god bolle til børn, hvis man undlader hasselnødder. Æblet giver nemlig en god sødme til bollen, som gør, at man sagtens kan spise den som den er, uden smør eller pålæg. LÆS OGSÅ: Svampede tebirkes De er super nemme at lave, da dejen blot skal æltes sammen. Den skal ikke formes med hænderne med derimod sættes på bageplade med to våde skeer. Så du undgår klistrede dejfingre. Husk, at de også skal have lov til at efterhæve, når de er sat på bagepladen. Det gør dem ekstra luftige. Vi plejer at pensle med sammenpisket æg, men du kan også pensle dem med kold kaffe eller mælk. Vi ved dog ikke hvor godt hasselnødderne vil hænge fast i det. Så vi anbefaler, at du pensler med æg. Kan jeg bruge andet end æbler og hasselnødder i de her æblebrud? Hvis du ikke bryder dig om hverken æbler eller hasselnødder, så kan du sagtens lave nogle erstatninger. Æble kan eksempelvis byttes ud med revet gulerod eller revet pære. Vi elsker dog æble, da det giver en god naturlig sødme til bollen. Ligeledes kan man også bruge andre nødder i stedet for hasselnødder. Vi har hørt fra flere af jer, som har bagt dem, at der er blevet brugt både solsikkekerner, hakkede mandler og valnødder. Du kan også lave en kombination af både nødder og kerner, hvis du gerne vil have en bolle med ekstra fyld i. Kan jeg bruge andet end grahamsmel? Grahamsmel er den type fuldkornsmel, som vi oftest bager med. Vi synes, at det giver et lækkert resultat, men man kan også sagtens skifte det ud. Vi har også haft stor succes med rugmel eller speltmel. Man kan også bruge lidt havregryn i dejen, hvis den skal mætte ekstra meget. Kan de laves som koldhævede boller? Dejen kan også også sagtens laves som en koldhævet dej. I stedet for 50 g. gær, så bruger du 10 g. i stedet og sætter dejen på køl i en stor skål natten over. Husk at dække skålen til med et viskestykke eller husholdningsfilm. Du bruger bare samme fremgangsmåde, som opskriften siger. Husk at lade dem efterhæve, når de er sat på bageplade. Det giver det bedste resultat. Og så er det slet ikke så svært at have friske, nybagte morgenboller klar i weekenden. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Anna Det kan du godt. Bare brug 10 g. gær i stedet og sæt dejen på køl i en stor skål over natten 🙂 Ellers følger du bare samme fremgangsmåde. Knus Svar
Hej 🙂 I den samlede tid skriver i at det tager 1 time og 25 minutter at lave. Lidt misvisende når den alene skal hæve 1,5 time Sammenlagt. Ellers en skøn opskrift! Svar