Tilmeld nyhedsbrev

Svampede æblebrud med hasselnødder

Svampede æblebrud med hasselnødder

Svampede æblebrud med hasselnødder

Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 15 minutter

Samlet tid

1 time og 25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på de bedste morgenboller med revet æble og hasselnødder. De er perfekte til brunchbordet, til madpakken eller blot som en snack om eftermiddagen. De kan spises som de er eller de kan toppes med smør eller pålæg. De kan sagtens fryses ned, så lav endelig en stor portion.

Ingrediensliste

  • 50 g. gær
  • 6 dl. lunkent vand
  • 3 æbler
  • 65 g. hasselnødder
  • 1,5 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 200 g. grahamsmel
  • 750 g. hvedemel
  • 1 æg

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt revet æble, grofthakket hasselnødder, salt, sukker, kardemomme og fuldkornsmel. Rør det godt rundt.
2. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt i 5-10 minutter. Dejen skal være fugtig, da grovmelet suger.
3. Lad dejen hæve i en time.
4. Ælt derefter dejen kort og sæt passende klatter på et bagepapir. Pensel dem med et sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 12-15 min.

Bedøm denne ret

Vi har for forkærlighed for bagværk, som er bagt som brud. Det gør bare et eller andet godt for brødet, når det bages på den måde.

Det her er en lækker opskrift de mest svampede æblebrud, hvor der er revet æble og hasselnødder i. De er super gode som morgenboller, brunchboller eller madpakkeboller, da de holder sig svampede længe. Det er også en super god bolle til børn, hvis man undlader hasselnødder. Æblet giver nemlig en god sødme til bollen, som gør, at man sagtens kan spise den som den er, uden smør eller pålæg.

Vi har ofte lange dage på universitetet og der er ikke mulighed for at få sin mad på køl. Så vi har ofte sådan en bolle med, som vi kan spise i pausen. Det er nemlig de færreste boller, som er gode uden nogen form for pålæg eller smør.  

Skriv en kommentar