Sveskemos

Sveskemos
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet sveskemos til baby. Sveskemos er godt til din baby, hvis han eller hun er forstoppet.

Ingrediensliste

  • 100 g. svesker
  • 3 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Skær de tørrede svesker i mindre stykker.
  2. Kom dem i en gryde sammen med vand. Bring i kog. Sæt evt. et låg på klem over.
  3. Tænd for middel varme. Bring det i kog og lad det koge i 15-20 minutter eller til sveskerne er blevet godt bløde.
  4. Tag gryden af varmen. Blend det sammen i en blender, foodprocessor eller med en stavblender. Skal din sveskemos være lidt tyndere, så tilsæt lidt ekstra vand.
  5. Kom det over i en lufttæt beholder og opbevar det på køl. Det kan holde sig ca. 1 uge på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på sveskemos

Sådan en hjemmelavet sveskemos føler jeg lidt, at man skal have på rygraden. Det er nemlig slet ikke svært at lave selv, men det kan derimod være en life-saver, hvis du har en baby, som er forstoppet. Jeg har gerne en portion sveskemos i køleskabet eller i fryseren. Det er så nemt lige at tilføje lidt af det ovenpå grød.

Vi laver sveskemosen på tørrede svesker og vand. Sveskerne bliver skåret i mindre stykker og så bliver det blot kogt op med vand, så sveskerne bliver bløde. Herefter bliver det blendet. Jeg brugte blot en stavblender. Det er så dejlig nemt. Du justerer bare til i forhold til mængden af vand. Hvis du vil have en tyndere mos, så tilsætter du bare lidt ekstra vand.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på babymad

Sveskemos

Mos af svesker til baby

Sådan en hjemmelavet mos af svesker er god at starte op med, når du begynder på fast føde. Som sagt, så er det nemt lige at tilføje lidt ovenpå grød, så man hjælper babys mave på vej. Det kan nemlig være noget af en omvæltning at starte op med fast mad. Denne mos her kan du starte op med fra 4 måneder.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar