Svinekød i rød karry Svinekød i rød karry Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på svinekød i rød karry serveret med ris og limebåd. En smagfuld thailandsk karry med skinkestrimler. Ingrediensliste Svinekød i rød karry 500 g. svinekød i strimler 3 fed hvidløg 1 stk. løg 300 g. gulerod 1 stk. rød peberfrugt 240 g. minimajs på dåse 0,5 stk. broccoli 6 stk. tørrede limeblade 3 spsk. rød karrypasta 800 ml. kokosmælk 1 stk. hønsebouillonterning 1 nip sukker salt Tilbehør 360 g. ris 1 stk. lime Fremgangsmåde Pres hvidløg i en hvidløgspresser. Skræl løg og skær i tynde både. Skær peberfrugt og gulerødder i tynde strimler. Dræn minimajs og halver dem evt. på midten. Skær broccoli i små buketter. Opvarm en pande eller wok med olie. Kom svinekød i strimler på. Krydr med salt/peber og steg dem godt af, så de får farve over det hele. Tag dem herefter fra på en tallerken. Sæt panden tilbage på blusset og kom evt. lidt ekstra fedtstof på. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege 1 minuts tid. Tilsæt karrypasta på panden og steg det godt af. Tilsæt gulerødder og tørrede limeblade (kan udelades), hvorefter det hele steges i 2-3 minutter. Tilsæt nu minimajs, broccoli og peberfrugt og kom kokosmælk, smuldret bouillonterning og sukker i. Kog saucen op ved middel varme. Smag til med salt. Der må gerne være bid i grøntsagerne. Kog ris efter pakkens anvisning. Skær lime i både. Inden servering, så kommes svinekødsstrimlerne i. Lad dem blive varmet igennem og fisk også limebladene op. Server din svinekød i rød karry med kogte ris og limebåde. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på svinekød i rød karry Her får du opskriften på en nem omgang svinekød i rød karry med masser af grøntsager og masser af smag. En af vores go-to hverdagsretter, som er nem at lave og som smager helt fantastisk. Vi har serveret den med en omgang kogte ris og en frisk limebåd. Når vi trænger til en ret, hvor man virkelig får masser af grønt, så er det ofte sådan en ret her, som vi laver. Her har vi brugt gulerødder, minimajs, broccoli og peberfrugt, men man kan jo bruge alverdens grøntsager. Prøv også at bruge grønne bønner, blomkål, squash eller aubergine. Brug lige præcis det, som du har. Det gør også retten til en god reste-ret, da man kan få brugt resterne fra grøntsagsskuffen. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på asiatisk mad her Rød karry med skinkestrimler De her skinkestrimler eller svinekød i strimler kan man få i nærmest alle supermarkeder. De er ofte i sådan nogle pakker, hvor strimlerne er skåret. Det er ikke skinkestrimler, som dem man ofte bruger til pizzasnegle eller pizza. Det er skært svinekød, som er gode til gryderetter osv. Vi har også fået et par henvendelser om, om vi ikke kunne lave nogle opskrifter med det. Det er nemlig også noget relativt billigt kød. Skinkestrimlerne egner sig godt til en karry som denne, men er også lækre i andre gryderetter. Man kunne lave en mørbradgryde, hvor man skifter mørbrad ud med skinke eller en omgang stroganoff i en lækker sauce. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.