Tacos carnitas Tacos carnitas Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutterTilberedningstid 4 timerSamlet tid 4 timer og 15 minutter Del Pin Print BeskrivelseOpskrift på mexicanske Tacos Carnitas. Bløde tacos med mexicansk pulled pork, salsa og grøntsager. Lækre tacos med svinekød.IngredienslisteCarnitas 1000 g. nakkefilet 2 stk. løg 4 fed hvidløg 3 stk. laurbærblade 1 dåse cola vand 2 stk. økologisk appelsin salt/peber raps- eller solsikkeolieJalapenos salsa 2 stk. løg 4 fed hvidløg 2 stk. frisk jalapenos 3 stk. tomat 0,5 stk. lime 3 stk. tomat 0,3 bundt frisk koriander 1,5 spsk. æblecidereddike salt/peberStegte grøntsager 1 stk. gul peberfrugt 1 stk. løg 1 fed hvidløg raps- eller solsikkeolie salt/peberAndet 8 stk. tortillapandekager 6 spsk. creme fraiche 150 g. cherrytomater 2 stk. avocado 100 g. spidskål 1 stk. limeLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeCarnitasForvarm ovn til 140 grader varmluft.Puds nakkefilet og skær overflødig fedt af.Skær nakkefilet i store stykker.Opvarm pande og brun nakkefilet af ved hård varm. Krydr med salt og peber undervejs.Imens skæres løg og hvidløg i grove stykker og placeres i et ildfast fad eller foliebakke.Kom de brunede stykker nakkefilet i fadet sammen med laurbærblade, cola og lidt vand.Halver appelsiner. Pres saften ud og kom i fadet. Kom også appelsinskallerne i fadet.Sæt nu midt i ovnen og lad det bage i cirka 4 timer. Se til det undervejs og tilsæt eventuelt lidt ekstra væde undervejs.Efter cirka 4 timer tages kødet op i en skål eller spækbræt og rives fra hinanden med 2 gafler. Sørg for at fjerne store stykker af fedt under trevlingen.Hæld lidt af stegevæden over kødet og smag til med lidt salt og peber.Jalapeno salsaSkyl tomater og jalapenos og halver.Skræl løg og hvidløg og hak groft.Opvarm pande ved høj varme.Kom grøntsager på den tørre pande og lad dem få lidt sort farve. Giv dem cirka 4-5 minutter.Herefter kommes der vand på panden. Dæk med et låg og lad grøntsagerne simre i 4-5 minutter.Kom de tilberedte grøntsager i en blender sammen med friske tomater, limesaft og frisk koriander. Blend til konsistensen er som ønsket. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.Stegte grøntsagerSkyl peberfrugt og skær i tynde strimler.Skræl og skær løg og hvidløg i tynde skiver.Opvarm pande ved middel-høj varme med lidt fedtstof.Svits grøntsager hårdt. Det må gerne få farve. Det tager cirka 3-5 minutter.Smag til med salt og peber undervejs.AndetSkyl og skær cherrytomater i kvarte.Skyl og snit spidskål fint.Avocado udhules og skæres i tern.Lun tortillapandekager på pande eller i mikroovn.En pandekage smøres med creme fraiche og toppes dernæst med spidskål og carnitas. Ovenpå kommes der salsa, cherrytomat, avocado og til sidst lime og evt. frisk koriander.Lås skærmOpskrift på tacos carnitasTacos carnitas er den perfekte simreret her til efteråret. Mexicanske tacos med pulled pork, som har stået og simret i flere timer med hvidløg, cola og appelsin. Det giver både mørt og smagfuldt kød, som bliver serveret med bløde tacos, en hjemmelavet salsa, stegte grøntsager og friske grøntsager. Tacos i sig selv må være én af vores livretter, da det kan laves i mange forskellige afskygninger. Det kan laves med kylling, oksekød og som her med svinekød. Det bedste ved tacos er, at det hele bare anrettes på fade og i små skåle så man selv kan samle sine tacos. Det er saml-selv mad og vi elsker det! Det fungerer nemlig også vildt godt, når man er en børnefamilie og nogle er lidt kræsne. Så er det genialt at hver mand blot kan samle sine egne tacos.Har du ikke prøvet tacos carnitas, så kan vi kun anbefale dig det! Det er mexicanske tacos med braiseret svinekød og det er simpelthen bare så lækkert. Kød, der bliver braiseret er bare altid lækkert. Det får god tid til at udvikle masser af smag og blive mørt. Har vi tiden, så vil vi altid vælge noget braiseret kød til tacos, da det bare er så godt.LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på mexicansk mad her Tacos med pulled porkDet er simpelthen bare så godt med tacos med pulled pork. Det hele bliver tilberedt i en gryde, men det kan også klares på den halve tid i en trykkoger eller laves i et ovnfast fad i ovnen. Uanset hvordan du tilbereder det, så er det bare nemt at lave braiseret svinekød. Der er selvfølgelig lidt arbejde med at få sat det over, men herefter så passer det sig selv. Så det er altså ingen sag at lave tacos med pulled pork. Man skal selvfølgelig blot være hjemme til at det kan stå og simre.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.