Talkage af brownie med bærskum

Talkage af brownie med bærskum
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

1 time og 20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet talkage af brownie med frisk bærskum og friske bær. En lækker talkage med creme, som du nemt selv kan lave.

Ingrediensliste

  • Brownie

  • 400 g. mørk chokolade
  • 400 g. smør
  • 500 g. sukker
  • 6 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 250 g. hvedemel
  • 6 æg
  • Bærskum

  • 125 g. frosne jordbær
  • 125 g. frosne hindbær
  • 125 g. frosne blåbær
  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. vand
  • 7,5 dl. piskefløde
  • Topping

  • 400 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Først skal brownien laves.
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  3. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
  4. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  5. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  6. Fordel dejen i to forme på størrelse med de tal, som du ønsker (ca. 25×30 cm) , som er foret med bagepapir.
  7. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
  8. I mens skal bærskum laves. Opkog blandede frosne bær i en lille gryde med sukker og vand. Lad det køle helt af.
  9. I mellemtiden piskes fløden til flødeskum, så den er klar til at blive vendt med den afkølede coulis.
  10. Skyl bær og lad dem tørre, så de er klar til at komme på til sidst.
  11. Når brownien er afkølet skæres tal, hvorefter de anrettes på et fad.
  12. Bland den afkølede bærcoulis med den piskede fløde og kom det i en sprøjtepose med tyl.
  13. Sprøjt små toppe af bærskum på brownien. Pynt af med bær.
Bedøm denne ret

Opskrift på talkage af brownie med bærskum

Her får du opskriften på talkage af brownie med lækker og frisk bærskum. Talkage og bogstavkage er for alvor blevet populære de seneste år og vi forstår det godt! De er så fine at servere til fødselsdage, barnedåb mm. Og så er de faktisk slet ikke så svære at lave. Selvom de ser fancy og tidskrævende ud, så er det faktisk relativt nemt at lave selv.

Så hvis du mangler en idé til fødselsdagskage, dåbskage eller noget helt andet, så kan vi helt klart anbefale dig at give dig i kast med sådan en talkage. Lige den her kage bagte vi i anledning af en 53 års fødselsdag. Vi anrettede brownien på et stort træfad og pyntede så med bærskum og friske bær.

LÆS OGSÅ: Bogstavkage af chokoladekage

Talkage af brownie med bærskum

Talkage skabelon

Eftersom de er blevet så populære de her kager, så kan man også købe forskellige skabeloner og forme i butikker og på nettet. Det gider vi dog ikke at bruge penge på, da det er så nemt at lave en skabelon selv. Du kan blot printe tallene ud på papir fra word og så klippe skabelonerne ud. Så kan du nemt skære kagen ud efter skabelonen.

Talkage af brownie med bærskum

Creme til talkage

Der er forskellige måder at lave selve cremen eller fyldet til talkagen på. Vi har valgt en simpel udgave, som ikke kræver husblas. Det er blot flødeskum, som er vendt med en lækker bærkompot. Det synes vi er én af de nemmeste cremer, da den er hurtig og nem at lave.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvis man bruger den størrelse form som hedder 30×50 cm så synes jeg, at kagen bliver meget lav/flad.
    Ca. 1 cm. Kunne godt ønske mig den var blevet lidt højere😅

    1. Hej Annette,
      Den skulle meget gerne blive 1,5-2 cm. høj, det gjorde den, da vi bagte den. Næste gang kan du lave den i to forme i stedet for 🙂
      Kh

    1. Hej Camilla,

      Vi har desværre ikke erfaring med at udskifte det med mandelmel. Tænker godt at noget af det kan udskiftes, men ikke det hele. Ikke 1:1 i hvertfald. 🙂

      Kh

  2. Må jeg spørge om man kan bytte et enkelt plade chokolade ud med lys chokolade?
    Hvor høj er kagen i formen som du bruger???
    På forhånd tak for svar
    Kh Pia Pagh

  3. Kan man godt bage kagerne aftenen før? Og hvis man kan, skal de så stå i køleskabet eller på køkkenbordet natten over?

Skriv en kommentar