Chokoladekage – Opskrift på talkage eller bogstavkage
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
35 minutterSamlet tid
45 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på den berømte talkage, lavet af chokoladekage og chokoladecreme på toppen. Du kan også lave det til en bogstavkage ved blot at skære det ud til et bogstav i stedet. Pynt med frisk frugt, bær, slik og chokolade. Så har du hurtigt en kage, som ligner en million!
Ingrediensliste
-
Chokoladekage
- 60 g. bagekakao
- 540 g. sukker
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 stk. æg
- 3 tsk. bagepulver
- 5 dl. mælk
- 450 g. hvedemel
- 200 g. smør
-
Chokoladeskum
- 5 dl. piskefløde
- 3 spsk. flormelis
- 6 tsk. bagekakao
Fremgangsmåde
- Du kan lave kagen dagen før.
- Kagen laves ved at piske sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver sammen med en elpisker.
- Herefter tilsættes mælk, mel, kakaopulver og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
- Dejen hældes over i en form smurt med smør eller beklædt med bagepair. Vi brugte en form på 37×27 cm.
- Kagen bages ved 180 grader alm. ovn (over- og undervarme) i ca. 30-35 min.
- Kagen sættes til afkøling.
- Lav det bogstav eller tal du skal bruge i en papir skabelon. Hav det klar til når du skal skære kagen ud.
- Pisk nu fløde i en skål, ikke helt stift. Vend det sammen med kakaopulver og flormelis.
- Skær nu kagen ud i det ønskede bogstav eller tal. Læg kagen over på et bræt eller et fad og klargør en sprøjtepose. Vi brugte en rund tyl til at sprøjte chokoladeskummet ud med.
- Pynt kagen med lige det du vil. Vi brugte blåbær, brombær, skovsyre, chokoladekugler, marengs, slik og blå macarons.
Chokoladekage – Opskrift på talkage eller bogstavkage
Du kan ikke undgå at have hørt om den berømte talkage eller bogstavkage, som virkelig har haft sit indtog det sidste år i Danmark. Man kan jo næsten kalde den for årets mest instagrammede kage. Da det virkelig er blevet populært at bruge talkagen til fødselsdage og andre specielle anledninger.
Derfor var vi selvfølgelig nødt til at hoppe med på bølgen og lave en af de famøse kager og vores dom er, at vi da egentlig godt kan forstå alt den snak der er om kagen. For den er da skide flot at se på! Selve kagen er jo meget simpel, for det er bare en nem og simpel chokoladekage. Ovenpå er der en lækker chokoladecreme, som er lavet på fløde. Den bliver så sprøjtet på med en sprøjtepose og en tyl, hvorefter kagen pyntes i vildskab med frugter, bær, slik og chokolade. Og voila! Så har man en fin talkage.
LÆS OGSÅ: Pavlova med flødeskum og bær
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hej
Står og skal bage denne kage, hvor vi skal lave to tal. Planen er så, at der af den overskydende kage, skal udstikkes små hapsere, og der skal naturligvis også choko-skum på. Var der skum til overs fra ovenstående opskrift, eller skal jeg lave ekstra?
På forhånd tak for svar 🙂
Den ser lækker ud
Hejsa
Har i nogle bud på hvad man kan bruge kageresterne til (udover romkugler) 🙂
Hej Ida,
Træstammer, studentersnitter eller trøffelmus måske? 🙂
Knus
Hvis man bager kagen dagen før, kan man så pynte og opbevare på køl eller bliver kagen tør?
Hej,
Det kan du godt. Bare pak den godt ned 🙂
Knus
Hej,
Jeg har tænkt mig at lave det til min mors fødselsdag! Hvor svær er kagen? Og kan man godt lave et andet slags skum i stedet for Chokoladeskum?
Hej Nafisa,
Det er en meget simpel og nem kage! Og ja, du kan sagtens lave andet skum en chokoladeskum. Den kan ogås laves med hindbærskum eksempelvis 🙂
Knus
Hej igen,
Hvis jeg nu vil lave hindbærskum, bruger jeg så saften af hindbærrene eller moser hindbærrene og bagefter sier saften for sig?
Hej, kan man erstatte æggene? På forhånd tak 🙂
Hej Louise,
Vi har ikke prøvet at lave den uden æg. Vi vil anbefale, at du istedet laver dejen til den opskrift til chokoladekage, som vi har på siden uden æg 🙂
Kh
Hej Mummum
Spørgsmål til fløde-cremen: hvilken slags kakao er brugt? Er det den almindelige mørke kakaopulver, der også skal i chokomadekagen?
Hej Signe,
Ja en usødet rå kakaopulver. Den der oftest bliver kaldt “bagekakao” 🙂
Kh
Har du en opskrift på hindbærskum i stedet for chokolade ?
Hej Pia,
Jep. Her: https://mummum.dk/noeddekurv-med-hindbaerskum/
Kh
Hej,
Er det 6 spsk. kakao til skum? Mit bliver meget mørk. Mon det er 6 tsk.?
Mvh. Amalia
Hej Amalia,
Jo du har ret. Vi beklager!
Kh
Hej,
Der står natron i beskrivelsen, men ikke natron i ingredienslisten?
Mvh Anna
Hej Anna,
Det er en fejl. Der skal kun bagepulver i 🙂
Kh
Tak for svar 😊 er det rigtig at bagepulver skal piskes med æg og sukker? Mister bagepulveret ikke sin effekt ved at blive pisket?
Det har vi ikke oplevet nej 🙂
Har du en opskrift på noget hindbær topping istedet for kakaoen?
Hej,
Du kan bruge denne: https://mummum.dk/chokoladekage-med-baerskum/
Kh
Er igang med chokoladekagen men kan jeg godt putte chokoladeskummet på idag? så den er klar til imorgen
Hej,
Ja, det kan du godt, men vi vil anbefale at vente til i morgen 🙂
Kh