Teboller

bløde teboller opskrift
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 45 minutter

Samlet tid

2 timer og 5 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmebagte teboller. Bløde, svampede og luftige boller, som ikke bliver tørre.

Ingrediensliste

  • 5 dl. mælk
  • 50 g. gær
  • 100 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 850 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og lad det køle en smule af, så det ikke er alt for varmt. Det må gerne være lidt lunt.
  2. Rør gær ud i mælk.
  3. Tilsæt smeltet smør, salt, sukker og æg.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Hvis dejen er for klistret, så tilsæt lidt ekstra mel, men den må gerne være lidt klistret, så får du de bedste boller.
  6. Sæt dejen til hævning overdækket med et fugtigt viskestykke et lunt sted i 1 time.
  7. Drys lidt mel på bordet. Tag dejen ud.
  8. Dejen deles i 15-20 stykker, som formes til boller.
  9. Placer bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
  10. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i 45 minutter.
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad ovnen varme op.
  12. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg.
  13. Bag én plade af gangen i ca. 10-15 min. Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  14. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på bløde teboller

Her får du en super nem og lækker opskrift på hjemmebagte, bløde og luftige teboller med smør. De blødeste hvedeboller, som ikke bliver tørre. Perfekte som fødselsdagsboller eller morgenboller med masser af smør på.

Du kan sagtens fryse bollerne ned. Så hvis de skal bruges til en fødselsdag eller noget lignende, så kan de sagtens laves på forhånd. Frys dem ned i fryseposer. Ved optøning, så tages de op 2 timer inden de skal bruges. Spred dem ud på en bagerist og læg et viskestykke over. Varm ovnen op til 190 grader varmluft og lun dem et par minutter i ovnen. Så har du friske, lune teboller.

LÆS OGSÅ: Kagemand af vandbakkelse

bløde teboller opskrift

De bedste teboller

Det her er de bedste luftige teboller. De er super nemme at lave og kan sagtens laves uden røremaskine. I stedet for mælk, så kan du også bruge vand. Og hvis du har en rest af et eller andet surmælksprodukt, eksempelvis creme fraiche eller skyr, så vil et par spsk. af det i dejen også være super lækkert. Det gør dem nemlig endnu mere svampede og gør også, at de kan holde sig friske længere.

bløde teboller opskrift

Teboller med smør og sukker

Rigtige teboller skal laves med smør og sukker, hvis du spørger os. Det er det, som giver den lækreste bolle. Du kan også sagtens tilføje lidt kardemomme til bollerne, hvis det er. Vi kan dog bedst blot lide dem uden kardemomme.

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej, kan man kommer Tørgær i istedet for friskt?
    Har ikke prøvet og arbejde med Tørgær før, og har ikke noget frisk Gær hjemme…
    ❤️❤️

  2. Hej
    Jeg skal have dem med på arbejde, og tænker at bage dem søndag aften. Hvordan kan jeg holde det med friske og bløde til mandag?

    1. Hej,

      Du kan enten fryse dem ned og så tage dem op mandag morgen, men du kan også koldhæve dem og så først bage dem om morgenen 🙂

      Kh

  3. Hej, jeg skal bruge dem fredag morgen, men har tænkt mig at bage dem torsdag aften. Hvordan kan jeg holde dem bløde til næste dag? 🙂

    1. Hej,

      Pak dem godt ned efter de er kølet af og opbevar ved stuetemperatur. Ellers så frys dem ned 🙂

      Kh

    1. Hej Anja,

      Smørret er lidt lunt og gør mælken lidt varmere, når det blandes sammen, så vi plejer ikke at lune mælken 🙂

      Kh

  4. Hej,
    Kan man lave dem dagen før de skal bruges?
    Hvis man fryser dem skal de så bages yderligere?
    Mvh

    1. Hej,

      Det kan du godt, men så ville jeg personligt fryse dem ned og så tage dem op 2-3 timer før de skal bruges og så blot lune dem 🙂

      Kh

  5. Kan jeg bruge opskriften til at lave rosinboller? Jeg ville barer tilsætte rosinerne efter behov. Med mindre det lyder helt vanvittigt?

    Susie

Skriv en kommentar