Tomatsalat med jordbær og balsamico

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker og nem tomatsalat med jordbær, balsamico, mozzarella og ristede pinjekerner. En nem salat med cherrytomater.

Ingrediensliste

 • 200 g. cherrytomater
 • 0,5 stk. rødløg
 • 300 g. jordbær
 • 0,5 bundt frisk basilikum
 • 30 g. pinjekerner
 • 1 pk. frisk mozzarella
 • Balsamicoglace

 • 1 dl. balsamico

Fremgangsmåde

 1. Kom balsamico eddike op i en gryde.
 2. Tænd blusset for middel varme.
 3. Lad det simre til det er reduceret til den halve mængde (det tager ca. 5-10 minutter – pas på, at det ikke brænder på, så hold øje). Når den køler af, så tykner den også en smule, så pas på ikke at koge den for meget ind.
 4. Tag gryden af varmen og hæld din glace over i en beholder eller skål og lad det køle en smule af
 5. Opvarm en tør pande. Rist kort pinjekernerne til de får farve og begynder at dufte nøddeagtigt. Tag dem af og sæt til side i en skål.
 6. Halver cherrytomater og jordbær. Skær rødløg i tynde skiver. Pluk basilikumsblade.
 7. Anret cherrytomater, jordbær, rødløg og basilikumsblade på et fad. Pluk osten fra hinanden og fordel ovenpå.
 8. Fordel balsamicoglace og ristede pinjekerner på til sidst.
 9. Top med lidt friskkværnet peber og salt.
 10. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på tomatsalat med jordbær og balsamico

En nem og lækker tomatsalat med jordbær, balsamico, mozzarella og ristede pinjekerner. Så god og smagfuld en salat, som samtidig er virkelig smuk at servere! Man kan simpelthen lave så mange spændende salater, som slet ikke kræver det store arbejde. Den her salat har så meget smag og smager virkelig af sol og sommer. Så har du brug for at forlænge sommeren en smule, så er den her salat helt ideel.

Den kan serveres som tilbehør til stort set alt. Server den til grillmad, en fyldt mørbrad eller nogle lækre vegetardeller. Den her salat kan spises til alt! Og hver gang vi har lavet den for gæster, så har de også altid været begejstret.

LÆS OGSÅ: Klik her og se alle opskrifter på tomatsalater

Tomatsalat med jordbær og balsamico

Salat med cherrytomater og balsamico

Kombinationen af lækre, søde tomater og balsamicoglace er også altid en sikker vinder. Vi laver selv vores balsamicoglace, som blot laves ved at koge balsamicoeddike ind, så det bliver tykkere som en sirup. Man kan i større supermarkeder også købe den færdiglavet, men det er simpelthen så nemt at lave det selv.

Salaten får en dejlig smag fra de søde cherrytomater, jordbærrene, de friske basilikumsblade, de sprøde rødløg og så er prikken over i’et balsamicoglacen og de ristede pinjekerner. Når pinjekernerne lige ristes på panden, så får de sådan en dejlig nøddeagtig smag. I stedet for pinjekerner, så kan du også riste nogle solsikkekerner, græskarkerner eller mandler. Det er også godt!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar