Torsk i ovn Torsk i ovn Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på torsk i ovn. Den lækreste ovnbagte torsk med smør, citron og frisk dild. Server med kartofler og tartarsauce til. Ingrediensliste 400 g. torsk 3 spsk. smør 1 stk. citron 0,25 bundt frisk dild salt Fremgangsmåde Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie. Skær torsken ud i mindre fileter, hvis du har et stort stykke. Kom smør ovenpå hver filet. Kom desuden salt på. Skær citron i skiver og kom en skive eller to ovenpå fisken. Top også med frisk dild. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. Tag torsken ud og server evt. med ovnbagte fritter og tartarsauce. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Ildfast fad, sort Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på torsk i ovn Torsk i ovn med citron og smør er nok én af de nemmeste måder at tilberede torsk på. Ovnbagt torsk er super lækkert og passer samtidig ind i en travl hverdag. Det gode ved fisk er også, at det tager så kort tid at tilberede, så maden kan hurtigt stå klar. Vi indrømmer gerne, at vi heller ikke er de bedste til at få fisk ind i hverdagen. Vi har nok også en tendens til at spise mest laks. Men torsk skal man slet ikke undervurdere. Det er et delikat stykke fisk og vi køber det gerne hos den lokale fiskebil én gang om ugen. Det bliver altså også lige dét mere lækkert, når det er frisk torsk. Det kan smages og så behøves torsken faktisk ikke ret meget hjælp til at blive et godt måltid. Her har vi bagt det i ovnen med frisk citron, dild og smør. Det giver en blød og lækker fisk, som nærmest smelter på tungen. Til torsken kan du servere hjemmelavede fritter og evt. en tartarsauce. Især tartarsaucen! Den kan vi altså anbefale til torsk og fisk generelt. Det smager bare hammer godt og så er det slet ikke svært at lave! LÆS OGSÅ: Opskrifter med fisk Ovnbagt torsk med citron På toppen af torsken har vi lagt skiver af citron og lidt frisk dild. Når torsken kommer ud af ovnen, så kan den toppes med lidt mere dild. Vi bager torsken sammen med smør, hvilket giver sådan en lækker smør-sauce i fadet, som man kan bruge udover fisken, så den bliver ekstra lækker. Er du ikke til citron, så kan du også bruge lime. Det kan selvfølgelig også udelades, men vi synes det er så lækkert med citron til fisk. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.