Tilmeld nyhedsbrev

Toscatærte med marcipan og nødder

toscatærte

Toscatærte med marcipan og nødder

Opskrift til 8 personer (Ø24 cm)

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Opskrift på svampet toscartærte med marcipan og nødder. Tærten består af en mørdej som bund med en cremet marcipanmasse ovenpå og på toppen karameliserede hasselnødder og mandler.

Ingrediensliste

Mørdejsbund

  • 160 g. hvedemel
  • 45 g. flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 70 g. smør
  • 1 æg

Mazarin

  • 200 g. marcipan
  • 90 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 2 æg
  • 30 g. hvedemel
  • 50 g. mandler
  • 50 g. hasselnødder
  • 50 g. smør
  • 90 g. sukker
  • 20 g. sirup

Fremgangsmåde

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
  2. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter.
  3. Rul nu mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 24 cm i diameter).
  4. Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Stil den på køl.
  5. Nu skal mazarinmassen laves. Ovnen tændes på 180 grader varmluft.
  6. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
  7. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
  8. Rør derefter æg i.
  9. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
  10. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen. Bag tærten i 18-20 minutter.
  11. Bland smør, sirup og sukker i en gryde. Kog op, så der dannes en karamel. Rør godt i 2 minutter.  Tilsæt hakkede nødder og tag gryden af blusset.
  12. Fordel nøddekaramellen ovenpå tærten og bag tærten yderligere et par minutter indtil nødderne får lidt farve.
  13. Lad den afkøle ved stuetemperatur.

Bedøm denne ret

Opskrift på toscatærte med marcipan og nødder

Her får du opskriften på den lækreste toscatærte med marcipan og nødder på toppen – lige som vi kender den hos bageren. Den er super nem at lave og kræver ikke mange ingredienser.

Selve tærten består af en mørdej som bund med en cremet marcipanmasse ovenpå og på toppen karameliserede hasselnødder og mandler. En virkelig skøn kage til eftermiddagskaffen eller til morgenbordet.

LÆS OGSÅ: Nougattærte med mazarinbund

mazarinbund

Toscatærte med marcipan

Den skønneste toscatærte laves med marcipan. Det giver den perfekte kompakte og lækre bund til de karamelliserede nødder. Hvis du vil eksperimentere lidt, så kan du også sagtens bruge pistaciemarcipan. Men ellers er den her klassiske toscatærte virkelig også god som den er.

karamel toscatærte

Server med creme fraiche

Vi ville servere den med en klat kold creme fraiche eller en kugle vaniljeis. Sådan en tung kage har godt af at få lidt syrligt modspil. Du kan også blande lidt vaniljesukker i din creme fraiche, så den får lidt sødme fra vaniljen. Det er også rigtig godt.

Kan jeg lave min toscatærte i god tid?

Du kan sagtens lave din toscatærte i god tid. Faktisk i rigtig god tid, da du kan fryse hele kagen. Det bliver den næsten kun bedre af! Så er det nemt at tage kage op, hvis du får gæster og det eneste der skal ordnes er at købe creme fraiche eller is. Det er den bedste toscatærte der findes!

Følg også med på de sociale medier

Husk endelig at følge med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven