Nougattærte med mazarinbund
Forberedelsestid
45 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
1 time og 5 minutterBeskrivelse
Her får du opskriften på en svampet nougattærte med mazarinbund toppet med chokolade og hasselnøddeflager. En skøn tærte der kan serveres til en god dessert eller til eftermiddagskaffen.
Ingrediensliste
-
Mørdejsbund
- 160 g. hvedemel
- 45 g. flormelis
- 1 knivspids salt
- 70 g. smør
- 1 æg
-
Mazarinmasse
- 150 g. marcipan
- 65 g. sukker
- 75 g. smør
- 1 æg
- 25 g. hvedemel
-
Topping
- 200 g. nougat
- 30 g. mørk chokolade
- 30 g. hasselnødder
Fremgangsmåde
- Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
- Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter.
- Rul nu mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 22 cm i diameter).
- Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Stil den på køl.
- Nu skal mazarinmassen laves. Ovnen tændes på 180 grader varmluft.
- Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
- Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
- Rør derefter æg i.
- Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
- Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen. Bag tærten i 18-20 minutter.
- I en skål smeltes nougat over vandbad eller i mikroovnen. Når tærten er kølet ned hældes nougaten over. Stil tærten på køl indtil nougaten er blevet stift igen.
- Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen og pynt ovenpå nougaten. Drys derefter med hasselnødder.
Opskrift på nougattærte med mazarinbund
Her får du opskriften på en lækker nougattærte med mazarinbund toppet med hasselnøddeflager og mørk chokolade. En rigtig lækker tærte som er perfekt til en god dessert med en klat vaniljeis og bær ved siden af.
Tærten er tung, da den er med marcipan og nougat og derfor behøver man ikke så stort et stykke. Vi vil derfor mene, at der er til 8-10 personer i denne opskrift.
LÆS OGSÅ: Klassisk pæretærte
Husk endelig at følge med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Kommentarer
Lækker kage
Skønt at høre 🙂
Kh
Kan den laves i en springform?
Hej Cecilie,
Det kan den godt 🙂
Kh
Har bagt den i dag. Den smager fint nok, men næste gang tror jeg at jeg vil lave 1/2 gang mazarinmasse mere (for at få mere fylde/højde på) og/eller nøjes med 125-150 g. nougat. Hvis kagen ikke er 100% “lige” hele vejen over er mængden af nougat nogle steder i overkanten. Og så tænker jeg at 18 min er nok (jeg gav min 19-20 min) . Jeg manglede lidt den der våde masse der næsten smelter på tungen.
Hej Anette
Mange tak for tilbagemelding, det vil vi helt klart tage med, når vi tester opskriften igennem igen 🙂
God dag til dig!
Kh
Vil lige tilføje at kagen blev spist på 1 døgn 🤪🤪🤪 og det var en klar fordel at lade den stå ved stuetemperatur (i stedet for lidt køligere). Så begyndte den at smelte på tungen 🤩
Hej Anette
Skønt at høre! Og tak for tippet 🙂
Kh
Hej mummum,
Er kagen frysegnet, hvis man har en rest til overs? 🙂
Hej,
Det kan du sagtens ja 🙂
Kh
Hej Mummum,
Kan tærten laves 1-2 dage i forvejen, eller har den bedre af at blive frosset ned og taget op igen når den skal bruges? 🙂
Hej,
Den bliver faktisk bedre af at blive frosset ned og blive taget op igen. 🙂
kh