TUC kage

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den berømte Tuckage med marcipan og friske bær eller frugt, som kan laves i enten springform eller bradepande. Den ultimative sommerkage, som kan laves i god tid og som uden tvivl vil falde i god jord ved dine gæster.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 3 stk. æggehvide
  • 200 g. sukker
  • 100 g. TUC kiks
  • 100 g. marcipan
  • 50 g. mørk chokolade
  • 100 g. mandler
  • Creme

  • 250 g. mascarpone
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 40 g. flormelis
  • Andet

  • 100 g. jordbær
  • 100 g. hindbær

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft (200 grader alm. ovn).
  2. Knus TUC kiks. Riv marcipan groft. Hak chokolade fint.
  3. Blend mandlerne i en foodprocessor eller minihakker, så det bliver helt fint.
  4. Pisk æggehvider og sukker med en elpisker til du har en fast marengs.
  5. Vend herefter TUC kiks, marcipan, chokolade og mandler rundt i marengsen. Vend godt rundt indtil du har en ensartet masse.
  6. Beklæd bunden af en springform (Ø22 cm) med bagepapir. Smør kanterne med smør eller margarine. Hæld dejen over i formen.
  7. Bag bunden i ca. 25-30 minutter.
  8. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af. Hvis den først skal bruges dagen efter, så pak den godt ind i husholdningsfilm eller en stor plastikpose og lad den stå på køkkenbordet.
  9. Rør cremen sammen ved at tilsætte alle ingredienserne i en skål. Pisk med en elpisker indtil du har en tyk og ensartet creme.
  10. Fordel cremen på bunden.
  11. Pynt med jordbær, hindbær og evt. frisk citronmelisse.
  12. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på TUC kage

En lækker og nem opskrift på den kendte Tuc kage med marcipan, chokolade og en lækker creme. Pynt med friske bær og så har du en herlig sommerdessert. Tuckage er en kage, som vi efterhånden har bagt rigtig mange gange. 

Vi plejede at kalde den for Tuc Tuc kage og vi havde faktisk glemt fuldstændig alt om kagen, men nu fik vi lyst til at genskabe den med lidt ændringer, og det er jo bare en skøn og nem sommerkage med frugt. Det gode ved den er også, at hvis man skal servere den for mange gæster eller mennesker, så kan den sagtens laves i en bradepande, så man nemt kan gange opskriften op.

Selve bunden kan også laves dagen før eller ugen før og fryses ned. Så det er også en kage, som kan bages i god tid eller dagen før. Hvis du har lyst til at prøve andre sommerkager, som også kan laves i god tid, så har vi også opskriften på verdens bedste og nemmeste jordbærtærte.  

LÆS OGSÅ: Fuglereder af marengs med fløde og bær

Opskrift på TUC kage

Sommerkage med tuc kiks og friske bær

Det her er simpelthen den skønneste og nemmeste sommerkage med tuc kiks, creme og friske bær. En marengsagtig bund, som er tilsat de saltede kiks, nødder, marcipan og chokolade. Den bliver toppet med en lækker creme og til sidst jordbær og hindbær. Men her kan du jo toppe med alle de sommerbær, som du bedst kan lide.

Opskrift på TUC kage

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan ikke få æggehvider/flormelis og eddike pisket stiv?
    For i opskriften står der at de 3 ting skal blandes sammen?

    Hvad gør jeg?

    1. Hej,

      Slasket? Nej, det skulle den ikke være. Den skulle gerne være hård udvendigt og så være lidt blødere indvendigt, men ikke slasket.
      Er den mon bagt nok din?

      Kh

    1. Hej Maria,

      Du kan risikere, at bunden bliver blød. Vi vil anbefale at vente med cremen til indtil servering 🙂

      Kh

  2. Hej
    Vedr. lækker TUC kage med marcipan og mandler
    mht mandler – skal mandlerne smuttes eller bare skylles i skoldet vand – har tænkt kun at bruge mandler og ikke marcipan – derfor flere mandler. Hvis mandlerne bruges hele med skind på, vil det give et bittert smag

    1. Hej Magna,

      Man kan lave dem med eller uden skal. Vi synes ikke, at mandler bliver bitre. Vi synes kun det giver en bitter smag, hvis man bruger valnødder 🙂

      Kh

  3. Hej fantastisk lækker kage !!! 😀
    Hvor mange dage i forvejen kan man lave denne lækre kage?
    Jeg vil gerne servere den til en navngivning men jeg har også en masse andet mad der skal laves. bare for at gøre det nemt for mig selv og hurtigt 🙂

Skriv en kommentar