Vaniljekranse med marcipan Vaniljekranse med marcipan Opskrift til 1520303540455055606570 stk. Opskrift til 35 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på nemme og lækre vaniljekranse med marcipan. Sprøde vaniljekranse, som bliver sprøde af marcipanen og som er nemme at lave. Ingrediensliste 1 stk. vaniljestang 80 g. flormelis 80 g. sukker 200 g. smør 75 g. marcipan 1 stk. æg 290 g. hvedemel 80 g. mandelmel Fremgangsmåde Vaniljekranse med marcipan Tag smør ud ca. 20 minutter før du skal i gang med at bage, så det kan blive blødt. Pisk smør med flormelis, sukker og kornene fra en vaniljestang. Riv marcipan på et rivejern. Herefter tilsættes æg, revet marcipan, hvedemel og mandelmel (du kan også bruge blendede mandler) og det hele røres sammen indtil du har en fast dej. Put dejen over i en sprøjtepose med en tynd stjernetyl. Det er en god idé kun at fylde posen op med lidt af dejen ad gangen. Så er de nemmere at trykke ud. Sprøjt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så det danner kranse. Bag vaniljekransene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 5-7 minutter. Bag kun én plade af gangen. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist. Opbevares i en tætlukket småkagedåse, når de er kølet af. Her kan de holde sig i 1-2 måneder. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på vaniljekranse med marcipan Vaniljekranse er en favorit hos os, og denne vaniljekrans med marcipan er slet ingen undtagelse. Det er de sprødeste og mest lækre vaniljekranse du selv kan lave, så hvorfor ikke give dem et forsøg? Vi elsker at bage julekager og laver gerne dobbelt portion, når først vi er i gang med at bage sprøde vaniljekranse. Du kan nemt selv bestemme mængden på opskriften oppe i toppen af opskriften. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på julesmåkager Vores lækre vaniljekranse er nemme at lave og kræver ikke alverdens vilde køkkenmaskiner. Vi har lavet formen på kransene ved at bruge en sprøjtepose med tyl. De kan også laves i en køkkenmaskine. Vaniljekransene skal kun have 5-7 minutter i ovnen, så hold gerne øje med dem. De skal være gyldne, når du tager dem ud. Efterfølgende kan du opbevare dine nye lækre småkager i en kagedåse. Her kan de holde sig i 1-2 måneder, men de bliver helt sikkert spist før det. Marcipan i vaniljekranse er en lækker detalje, som gør kagerne ekstra sprøde og samtidig giver en god sødme til smagen. Til 35 stk. vaniljekranse skal der bruges 75 g. marcipan, så har du en rest marcipan, fra da du lavede konfekt eller fra en anden opskrift med marcipan, så kan du bruges det her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.