Varmrøget laks med blomkålspure og æblesalat Varmrøget laks med blomkålspure og æblesalat Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på varmrøget laks med blomkålspure og en hurtig æblesalat. En lækker forret med laks, som er nem at lave. Ingrediensliste Blomkålspure 1 stk. blomkål 1 dl. piskefløde 0,5 dl. mælk 0,5 stk. økologisk citron salt/peber Æblesalat 1 stk. æble 0,5 stk. agurk 0,5 bundt frisk dild 0,5 stk. økologisk citron 1 spsk. olivenolie salt/peber Andet 200 g. varmrøget laks 0,2 bundt frisk dild Fremgangsmåde Skyl og skær blomkål ud i mindre buketter. Kom blomkål i en gryde og dæk med vand. Bring vandet i kog og lad det koge (cirka 10-15 minutter) til det er helt mørt. Imens blomkålen koger, skylles æble og agurk. Halver agurk og skrab de våde kerner ud med en teske. Hak æble og agurk i fine tern. Hak dild fint og bland i en skål med æble og agurk. Vend æble, agurk og dild med citronsaft, olivenolie, salt og peber. Hæld vandet fra blomkålen og lad det dryppe af. Find en blender og kom blomkål deri sammen med salt, peber, citronsaft, piskefløde og mælk (evt. også lidt smør). Kør blomkålen godt igennem i en blender eller foodprocessor. Juster tykkelsen med lidt ekstra piskefløde. Smag til med salt/peber. Anret på en tallerken med et par spiseskefulde blomkålspure, dernæst æblesalat og varmrøget laks. Top med frisk dild. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på varmrøget laks med blomkålspure og æblesalat Her får du simpelthen opskriften på den skønneste forret, nemlig varmrøget laks med blomkålspure og æblesalat. Skal du lave en nem forret med laks, som både smager helt fantastisk, men som også er en fryd for øjet, så skal du lave denne. En cremet og luftig blomkålspure, som toppes med laks og en hurtig æblesalat med æble, agurk og dild. Vi får ofte forespørgsler på forretter og især med laks. Det vil vi derfor prøve at komme med vores bud på. Forretterne er i dag blevet en del anderledes end hvad man typisk så for 10-20 år siden, hvor det jo ofte var tunmousse, rejecocktail, kogt torsk osv. Ikke fordi der er noget i vejen med det, men det er som om, at det har fået et lidt mere moderne udtryk. Vi elsker at portionsanrette forretter. Det giver et helt andet indtryk end hvis det er tag-selv. Og især hvis de så anrettes på smukt service, som jo kun komplimenterer retten. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på forretter med laks her Forret med varmrøget laks Det her er en nem forret med varmrøget laks. Man kunne også bruge koldrøget laks eller et stykke bagt eller kogt laks. Vi er bare ret vilde med varmrøget laks, så det blev vi nødt til at bruge til denne forret. Udover laksen, så laver vi en cremet blomkålspure, som laves på blomkål og fløde. Den skaber bunden for hele forretten og er god til at binde laksen sammen med den friske æblesalat med æble, agurk og dild. Server evt. med noget lækkert brød til og så har du altså alletiders forret med varmrøget laks. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.