Whiskysauce

Whiskysauce
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på cremet whiskysauce lavet helt fra bunden. En smagfuld sovs, som du kan servere til et lækkert stykke kød.

Ingrediensliste

  • 1 dl. whisky
  • 2 spsk. balsamico
  • 0,5 tsk. sukker
  • 60 g. tomatpure
  • 2 tsk. ketchup
  • 1 tsk. barbequesauce
  • 2 dl. piskefløde
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Kom whisky og balsamicoeddike op i en gryde.
  2. Varm det op ved middel varme.
  3. Når det er blevet godt varmt, så tager du gryden af varmen (sluk emhætten). Sæt ild til det med en lighter (brug gerne en lighter med et langt skaft, det er lidt nemmere).
  4. Lad det brænde ud. Det tager et par minutter, da det er alkoholen, som skal fordampe.
  5. Når flammen er gået ud, så sætter du gryden tilbage på blusset. Tilsæt de resterende ingredienser og pisk det godt sammen.
  6. Lad saucen simre ved lav/middel varme. Smag til med salt/peber.
  7. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på whiskysauce

Her får du opskriften på en lækker og cremet whiskysauce, som du kan servere til aftensmaden til et lækkert stykke kød. Det er nemlig slet ikke svært at lave en hjemmelavet sauce. Det er selvfølgelig lidt mere krævende end blot at købe dem der på flaske, men hvis du gerne vil lave en selv, så er det det hele værd.

Vi ville servere en hjemmelavet whiskeysauce til et stykke oksemørbrad eller nogle gode bøffer med bagte kartofler og en lækker salat. Det er en weekendmenu, som vi ofte kører, da det simpelthen aldrig slår fejl. Det plejer også altid at falde i god jord hos gæster.

LÆS OGSÅ: Paprikasauce

Whiskysauce

Whiskysovs opskrift

Til den her whiskysovs bruger vi bare en billig whisky. Man behøves nemlig slet ikke at bruge de helt dyre dråber for at få en god sauce. Udover whisky, så laves den også på tomatpure og balsamicoeddike, som giver den her lidt karamelliserede og dybe smag i saucen.

Det er ikke fordi, at ingredienserne til selve saucen er ret dyre eller er mega fancy. Derfor er det altså også et hyggeligt projekt at kaste sig ud i en hjemmelavet whiskysovs. Det er selvfølgelig lidt anderledes end en almindelig sauce, da vi har valgt at flambere whiskyen.

Selve saucen kan laves på 15 minutter. Og du behøves på ingen måde at være en haj i køkkenet for at lave en hjemmelavet whiskysauce (selvom du skal flambere), så længe du ikke flamberer under emhætten. Vi synes i hvert fald, at det er meget lige til at lave det selv. Så vi kan varmt anbefale at give dig i kast med det!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar