Svineskank

Svineskank
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 30 minutter

Samlet tid

2 timer og 40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker svineskank med sprøde svær. En svineskank er god til aftensmad, evt. med bagte kartofler, en sauce og salat til.

Ingrediensliste

  • 1 stk. svineskank
  • 1 spsk. groft salt
  • 0,2 bundt frisk rosmarin
  • 1 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovn på 160 grader varmluft.
  2. Tør svineskank af med lidt køkkenrulle og stil oprejst på et spækbræt.
  3. Brug en skarp kniv til at snitte tern i skindet – sørg for at skær helt i gennem skindet, men ikke ned i kødet.
  4. Gnub skanken godt ind i salt.
  5. Kom skanken i et ildfastfad med lidt rosmarin og vand i bunden.
  6. Sæt i ovnen – skanken skal have til den rammer 85-90 grader – det tager typisk cirka 2 timer til 2 timer og 30 minutter alt afhængig af størrelse. Tjek kernetemperatur undervejs, for de sidste cirka 10 minutter skal temperaturen sættes på 200 grader grill for at gøre sværene sprøde.
  7. Tag kødet ud af ovnen og lad det gerne hvile 15 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på svineskank

En nem opskrift og fremgangsmåde på en svineskank. En overset udskæring, som altså smager vildt godt. Saftigt svinekød og sprøde svær på toppen, så skal man jo ikke bede om mere. Den lokale slagter er begyndt at have flere af denne typer udskæring, så det har vi efterhånden prøvet at lave et par gange nu. Det er altså en god konkurrent til flæskestegen, som samtidig er nem at tilberede.

Vi ville servere svineskanken med nogle bagte kartofler og en hurtig grøn salat. Det møre og saftige svinekød smager bare helt fantastisk og den egner sig faktisk også vildt godt som gæstemad. Den minder lidt om porchettaen, men er efter vores mening, nemmere at tilberede. En overset udskæring, som fortjener lidt gunst igen. Men vi ved også godt, at det ikke er en udskæring, som du lige finder i den lokale Netto. Man skal i de større supermarkeder eller til en slagter. Så den her opskrift er også mere til dig, som måske har fået fat i udskæringen og ønsker inspiration til hvordan den tilberedes.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med svinekød her

Svineskank

Svineskank som gæstemad

Vi ville ikke tøve med at servere en svineskank som gæstemad. De der sprøde svær, som du får hele vejen rundt. Det elsker de fleste jo! Og ja, som sagt, så ville den gå perfekt sammen med nogle bagte kartofler. Det kunne også være flødekartofler, nu hvor vi går ind i de køligere tider. Og så gerne med en lækker salat og en sauce til. Så har du alletiders gæstemenu.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar