Asparges i ovn Asparges i ovn Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på asparges i ovn med smør og hvidløg. Smørbagte grønne asparges er så lækkert som tilbehør til aftensmaden. Ingrediensliste 1 bundt friske asparges 2 spsk. smør 1 fed hvidløg salt/peber Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skyl og knæk enderne af asparges. Pil hvidløg og snit hvidløg fint eller pres i en hvidløgspresser. Smelt smør. Bland med hvidløg. Vend asparges med hvidløgssmør. Kom asparges på en bradepande med bagepapir. Kom i ovnen og bag dem i ca. 15-20 minutter. Vend dem evt. undervejs for en jævn bagning. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på asparges i ovn At lave asparges i ovn er noget af det nemmeste, som man kan lave med grønne asparges. Enderne knækkes af de friske grønne asparges og så vender vi dem ellers i smeltet smør, hvidløg samt salt og peber. En simpel kombination, men en kombination, som altid er et hit. I går lavede vi en portion koteletter i fad. Vi ville bare gerne servere noget grønt tilbehør til, så det blev til den helt nemme løsning med bagte asparges i ovn. Så passede det nemlig med, at de kunne komme ind i ovnen sammen med koteletterne i fad i de sidste minutter. Så var det hele færdigt samtidig og man fik samtidig udnyttet at man allerede havde gang i ovnen. Sådan noget er win-win for os og det er ofte sådan vi beslutter hvordan vi vil tilberede noget eller hvad for noget tilbehør, som vi vælger at få til. De grønne asparges bliver bagt i ovnen med smør og hvidløg. Man kunne også komme lidt frisk citron over for noget syrlighed. Men kombinationen af smør og hvidløg slår aldrig fejl. Det er med at udnytte af de grønne asparges er i sæson. Lige om lidt, så er de ikke til at finde mere. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med grønne asparges her Bagte grønne asparges Du får en portion bagte grønne asparges, som stadig har et knæk over sig. Vi kan godt lide at bage dem, så de ikke bliver helt bløde, men så de stadig har lidt bid. Så smager de nemlig godt som tilbehør til aftensmaden, hvad enten det er en gryderet, et stykke kød eller til noget salat. Man kan også bruge de bagte asparges i salat. Vi har sagt det før, men at bage nogle elementer i sin salat eller lignende, det kan give en helt anden smagsoplevelse end hvis alt er råt og frisk. Hvad kan man servere bagte asparges til? Vi ville servere bagte asparges til et stykke lækkert kød, til en gryderet, til en omelet eller lignende. Det er også altid godt til grillmaden og sommermaden generelt. Man kunne også bage asparges og så servere dem ovenpå en hjemmelavet fetacreme, evt. med nogle ristede nødder ovenpå. Dét er bare godt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.