Fyldte fladbrød med feta og soltørrede tomater × Fyldte fladbrød med feta og soltørrede tomater Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 6 stk. Forberedelsestid 20 minutterTilberedningstid 10 minutterSamlet tid 30 minutter Del Pin Print BeskrivelseOpskrift på tyrkiske fyldte fladbrød med feta og soltørrede tomater. Gozleme er fyldt fladbrød, som kan laves med alverdens fyld.IngredienslisteDej 200 g. hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 tsk. natron 170 g. creme fraicheFyld 100 g. soltørrede tomater 0,5 bundt frisk basilikum 2 spsk. naturel flødeost 50 g. revet mozzarella 50 g. PUCK fetaost salt/peberLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeFind en skål og bland hvedemel, creme fraiche, natron og bagepulver.Rør det godt sammen og ælt derefter dejen i cirka 5 minutter til den har samlet sig. Hvis dejen er for våd tilføjes der lidt ekstra hvedemel.Skyl basilikum og tør godt. Snit basilikum og soltørrede tomater fint.Find en skål og bland basilikum, soltørrede tomater, smuldret feta, mozzarella, flødeost, salt og peber.Del dejen op i små boller. Flad dem ud eller rul med en kagerulle og kom en spsk. af fyldet i midten.Saml nu dejen omkring fyldet. Sørg for at dejen er helt lukket omkring fyldet.Varm en pande på middel-høj varme uden fedtstof.Kom de fyldte fladbrød på panden og lad dem bage cirka 4 minutter på hver side. Sådan fortsætter du med alle fladbrødene.Lås skærmOpskrift på fyldte faldbrød med feta og soltørrede tomaterDa vi var på en kulinarisk madtur til Izmir i Tyrkiet sidste år fik vi de mest fantastiske fyldte fladbrød med feta og soltørrede tomater. Og nu var det altså på tide at vi prøvede at genskabe dem. Den tyrkiske madkultur er fyldt med spændende krydderier og anderledes retter end hvad vi kender her i Danmark. Det var derfor så fedt at blive vist rundt af en lokal guide, som kunne vise os alle de skjulte perler, som bød på den lækreste mad.Gozleme, som de her fyldte fladbrød kaldes, kan fyldes med alverdens fyld. Vi har prøvet at rekreere en variant, som vi fik i Izmir. Den var med soltørrede tomater, cremet feta og frisk basilikum. Og de blev altså bare så gode! Server dem til en god bulgursalat og evt. hjemmelavet haydari, så har du altså en helt fantastisk menu, hvor der er fart på smagen.LÆS OGSÅ: Tyrkisk bulgursalat Gozleme med feta og tomatDet her er vores bud på gozleme med feta og tomat. De lækreste madbrød, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden eller blot med en salat til, så de er lidt mere hovedelementet. De er så nemme at lave. Der laves en dej, som er lavet med bagepulver og natron, som så rulles ud og så kommes der fyld i. Brødene bages på en varm pande og kræver derfor ikke hævning, som med så andet traditionelt brød. Det er derfor hurtige madbrød, som bare er gode til aftensmaden. De absolut bedste fyldte fladbrød med feta og soltørrede tomater. Følg med på de sociale medierFølg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.