Saltsyltede citroner

Saltsyltede citroner
Opskrift til stk. Opskrift til 5 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

1 måned

Samlet tid

1 måned og 5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift og fremgangsmåde på saltsyltede citroner, som kan bruges som smagsgiver til fjerkræ, fisk osv.

Ingrediensliste

  • 4 dl. groft salt
  • 6 stk. økologisk citron

Fremgangsmåde

  1. Skyl citroner.
  2. Skær et kryds (fra top til næsten bund) i 5 af citronerne.
  3. Kom groft salt i citronerne.
  4. Find et sylteglas og læg citronerne deri – pres dem lidt sammen.
  5. Kom saften fra den sidste citron i glasset og tilsæt det salten.
  6. Stil sylteglasset et mørkt og køligt sted og lad dem stå i minimum en måned.
Bedøm denne ret

Opskrift på saltsyltede citroner

De her saltsyltede citroner er sådan en god idé at lave, hvis du har mange citroner liggende, som ikke skal gå til spilde. De syltede citroner kan bruges som smagsgiver til fjerkræ, fisk, supper og meget mere. Når citronerne syltes, så får de en anden duft og mere kompleks smag, hvorfor de er gode som smagsgiver. Både saft og kød kan også bruges i dressinger. Det er nemt at saltsylte citroner. Det kræver nemlig blot to ingredienser. Groft salt og citroner – og så et stort patentglas. Citronerne skæres blot ud og så kommes der ellers godt med salt i og de lægges i et patentglas.

Vi er endnu ikke stødt på et sted, hvor man kan købe saltsyltede citroner, så det er altså sådan et projekt, som man selv skal begive sig ud i. Det er ikke så brugt i det danske køkken, men tager man til mellemøsten, så støder du helt sikkert på dem der.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på tilbehør til aftensmaden her

Saltsyltede citroner

Citroner i saltlage

Det er nemt at lave citroner i saltlage. Du får citroner, som kan holde sig længe og som er en rigtig god smagsgiver i gryderetter, dressinger og meget mere. Man kan simpelthen bruge de her saltsyltede citroner til så meget. Det er en anderledes ingrediens end når man bruger friske citroner og det giver en anden smag og dybde. Derfor vil vi også kun anbefale at lave citroner i saltlage, hvis du gerne vil oppe dit madlavningsgame en smule.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar