Sød kartoffelmos

Sød kartoffelmos
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sød kartoffelmos. En mos af søde kartofler, som kan serveres til gryderetter eller som tilbehør.

Ingrediensliste

  • 500 g. sød kartoffel
  • 1 dl. piskefløde
  • 50 g. smør
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl søde kartofler og skær dem i tern.
  2. Kom i en gryde, dæk med vand og bring i kog. Skru herefter ned til middel varme.
  3. Kog til at kartoflerne er kogt igennem. Det tager ca. 20 minutter alt efter størrelsen.
  4. Si vandet og kom dem i en blender eller foodprocessor med salt, peber, smør, citronsaft og fløde.
  5. Blend rigtig godt sammen indtil det er helt glat.
  6. Smag evt. til med lidt ekstra fløde, salt, peber og citronsaft.
Bedøm denne ret

Opskrift på sød kartoffelmos

En cremet og lækker sød kartoffelmos, som kan serveres til gryderetter eller som tilbehør. “Mashed sweet potatoes”, som det jo hedder på engelsk er jo faktisk en stor ret i USA. Det bliver ofte spist til thanksgiving med kalkun. Det er også en lækker mos, som har noget sødme i sig, som jo kommer naturligt fra de søde kartofler. Det smager vildt godt, hvis man så topper med en salt og krydret gryderet, som kan veje op for det søde i mosen. Det er også lækkert at bruge til brændende kærlighed i stedet for den traditionelle kartoffelmos.

Det er i hvert fald en sød kartoffelmos, som kan bruges til nærmest alle gryderetter. Vi har også ofte brugt den som tilbehør til mørbradgryde. Vores børn elsker også den mos, da den har den her sødme over sig. Man koger egentlig blot søde kartoflerne og så blendes de med fløde, smør og lidt citronsaft. Det smager hammergodt.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på tilbehør til aftensmaden her

Sød kartoffelmos

Mos af søde kartofler

Den her mod af søde kartofler får desuden den smukkeste orange farve. Sådan en rigtig efterårsfarve og det er jo meget passende, da det også er her i efteråret, at vi typisk får lyst til gryderetter, kartoffelmos og lignende. Så man kan simpelthen lave den smukkeste efterårsret ud af en omgang sød kartoffelmos. Så hvis du lige har en portion søde kartofler, som du ikke ved hvad du skal bruge til, så kunne det måske være en ide at lave mos ud af dem.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar