Melanzane alla parmigiana Melanzane alla parmigiana Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 60 minutter Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Melanzane alla parmigiana er en klassisk italiensk ret, som består af bagte auberginer med tomatsauce og ost. En god ret med aubergine. Ingrediensliste 1 stk. løg 3 fed hvidløg 800 g. hakkede tomater på dåse 0,4 bundt frisk basilikum salt/peber 3 stk. aubergine 2 stk. æg 100 g. hvedemel 125 g. frisk mozzarella 200 g. parmesan 1 dl. olivenolie Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olivenolie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene falder sammen. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre i 15-20 minutter. Tilsæt lidt vand undervejs, så den ikke koger tør. Kom frisk, finthakket basilikum i og smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker. Skyl og skær aubergine i 1 cm. tykke skiver. Find 3 skåle og kom olivenolie i den ene, hvedemel med salt og peber i den anden og æg i den tredje. Vend først aubergine i olie, dernæst hvedemel og til sidst æg. Tænd ovn på 180 grader varmluft. Find et ildafast fad og smør godt med olivenolie. Fordel lidt tomatsauce i bunden og kom et lag aubergineskiver på efterfulgt af tomatsauce og dernæst revet parmesan – gentag til både aubergine og tomatsovs er brugt. Slut med et lag af tomatsauce. Riv godt med parmesan og fordel frisk mozzarella på toppen. Bag i ovnen i 25-30 minutter. Tag fadet ud af ovnen og lad hvile i 5-10 minutter. Top med frisk basilikum og eventuelt mere revet parmesan. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Melanzane alla parmigiana Melanzane alla parmigiana er en klassisk italiensk ret, som består af bagte auberginer med en letkrydret tomatsauce og ost. Det er en ret, som spises som normalt spises som tilbehør, men den kan altså også sagtens serveres som hovedmåltidet. Hvis vi kører en vegetarisk aftensmad, så kunne vi sagtens finde på at servere dette som hovedelementet og så evt. med en frisk salat ved siden af og evt. noget lækkert surdejsbrød eller foccacia. Det her er én af de lækreste måder at bruge aubergine på, hvis du spørger os. Aubergine i skiver lagt i lag med en tomatsauce med frisk basilikum, parmesan og mozzarella. Så skal man jo ikke bede om mere. Det er italiensk mad, når den er bedst. Når auberginen bliver ovnbagt, så bliver den helt mør og så smagfuld, når den også suger noget af tomatsaucen til sig. Det er sådan en ret, som man bare skal prøve. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med aubergine her Aubergine parmigiana Aubergine parmigiana eller melanzane alla parmigiana, uanset hvad du kalder den, så kan vi godt blive enige om, at det bare er en god måde at lave ovnbagt aubergine på. Vi har holdt tomatsaucen relativt klassisk, men man kan jo pifte den op med lidt chili eller cayenne, hvis man gerne vil have noget mere varme og kapow i retten. Men ellers så er den altså også bare god, præcis som den er. En simpel men meget velsmagende måde at lave ovnbagt aubergine på og én af vores yndlingsmåder. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.