Græskarkage med creme og valnødder Græskarkage med creme og valnødder Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en krydret græskarkage med creme og valnødder. En god kage til kaffen med græskar, som passer til efteråret. Ingrediensliste Græskarkage 150 g. smør 4 stk. æg 2 tsk. vaniljesukker 300 g. brun farin 200 g. hvedemel 2 tsk. bagepulver 2 tsk. stødt kanel 0,5 tsk. stødt ingefær 200 g. hokkaidogræskar 75 g. valnødder Creme 100 g. smør 200 g. flormelis 250 g. naturel flødeost 2 tsk. vaniljesukker 2 tsk. citronsaft Andet 75 g. valnødder Fremgangsmåde Græskarkage Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smør og lad køle af. Pisk æg, vaniljesukker og brun farin med en elpisker til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter. Vej alle de tørre ingredienser af i en skål. Vend smeltet smør og sigt de tørre ingredienser i og vend så det hele rundt til du har en ensartet dej uden klumper. Skræl græskar og fjern indmaden. Riv på et rivejern. Pres vandet ud af dem, hvis de er meget våde. Hak valnødder groft. Vend valnødder og græskar i kagen. Beklæd eller smør en springform (Ø24-26) og hæld din dej i. Bages på anden nederste rille i ovnen i ca. 40-50 minutter. Alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis du kan gøre det, uden der kommer dej på, så er den færdig. Hvis den begynder at blive lidt mørkebrun på toppen (uden at den er færdig), så kan du dække den til med staniol under det sidste bagetid. Så undgår du, at den brænder på. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle på en bagerist. Creme og samling Tag smør ud i god tid, så det kan nå at blive blødt. I en skål piskes blødt smør, vaniljesukker og flormelis indtil du har en ensartet cremet masse. Pisk herefter naturel flødeost og citronsaft i til din creme er luftig og cremet. Hvis den er meget blød, så kan den sættes på køl lidt tid, inden den kommes i sprøjtepose med en stjernetyl. Når kagen er afkølet halveres den på midten. Sprøjt creme på bunden. Kom toppen på og lav dutter ovenpå. Pynt evt. med hakkede valnødder på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med KitchenAid Opskrift på græskarkage med creme og valnødder Den lækreste græskarkage med creme og valnødder, som er lavet i KitchenAids Artisan køkkenmaskine i Evergreen. Den smukkeste røremaskine i en dyb skovgrøn farve med en skål i valnøddetræ. Derfor var det jo oplagt, at vi skulle lave noget med valnødder og det blev altså til den her græskarkage, som jo også taler lige ind i efteråret. En krydret kage med revet græskar, som vi også har revet med noget af det smarte tilbehør, som man generelt kan købe til Artisan køkkenmaskinen. Kagen bliver lagt sammen med en ostecreme og toppet med mere creme og valnødder. Det er altså den perfekte efterårskage, hvis du skal servere noget godt til kaffen. Det er en kage, som er nem at bage og som kræver få ingredienser. Vi har bagt den i en stor springform, men du kan også bruge en lidt mindre form, så du kan få tre lag i stedet for to. Ikke desto mindre, så er det bare en skøn kage, hvor der udover græskar er kanel og stødt ingefær i. Det giver sådan en god krydret smag, som bliver fuldendt med stykker af valnødder både i selve kagen, men også imellem lagene og på toppen. LÆS OGSÅ: Tacos med pulled chicken Efterårskage med græskar og valnødder Når efteråret er over os, så elsker vi en kage som denne. En efterårskage med græskar og valnødder, som er svampet og fyldt med smag. Vi har brugt hokkaidogræskar, men du kan også bruge butternut eller erstatte med gulerødder, hvis du hellere vil det. Når man tilfører græskar til kagen, så bliver den ekstra saftig og den holder sig også god længere tid. Kagen er jo den helt perfekte pendant til den smukke køkkenmaskine fra KitchenAid i Evergreen farven. Hvis du er på udkig efter ny køkkenmaskine, så vil den her farve jo være smuk i alle slags køkkener. Den har sådan en eksklusivitet over sig, nok pga. valnøddeskålen, som fuldender looket. Vi er så betagede af den her farvekombination, som kun gøre køkkenmaskinen endnu federe at have til at stå fremme i køkkenet. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.