Jordskokkesuppe med torsk Jordskokkesuppe med torsk Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en cremet jordskokkesuppe med torsk. Et lækkert bud på en forret med torsk, som bliver serveret med suppe og jordskokkechips. Ingrediensliste Suppe 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 500 g. jordskokker 4 stk. løg 500 g. kartoffel vand 2 stk. grøntsagsbouillonterning 1 tsk. stødt muskatnød 2,5 dl. piskefløde 2 tsk. citronsaft salt/peber Jordskokkechips 4 stk. jordskokker 2 dl. raps- eller solsikkeolie Torsk 225 g. torsk 2 spsk. hvedemel salt/peber 2 spsk. smør Toppings 1 stk. æble 0,2 bundt frisk dild Fremgangsmåde Skræl kartofler, løg og jordskokker. Vej dem af. Den vægt der er angivet er i skrællet vægt. Skær grøntsagerne i mindre stykker. Varm en gryde op med olie eller smør. Tilsæt alle grøntsagerne til gryden. Lad det svitse godt af i 4-5 minutter. Tilsæt vand, så det dækker grøntsagerne og smuldret bouillonterning. Lad det hele simre ved lav/middel varme, indtil grøntsagerne er møre. Tag noget af vandet fra i en beholder (det er nemmere at tilsætte suppevandet løbende, imens der blendes, så man nemmere kan justere konsistensen). Blend suppen i en blender, med en stavblender eller foodprocessor, så den bliver fri for klumper. Tilsæt herefter fløde, stødt muskatnød, citronsaft og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også ekstra af det vand, som du tog fra, indtil du har den ønskede tykkelse. Lad suppen simre ved lav varme, imens du laver fyldet klar. Nu til jordskokkechips. Opvarm olie i en lille gryde. Snit en jordkokke i helt tynde skiver. Kom de tynde skiver jordkokke i den lille gryde og lad dem fritere til gyldne i cirka 2 minutter. Læg dem herefter på et stykke fedtsugende papir. Vend torsk i hvedemel. Smelt smør på en pande. Steg torsk på panden til gylden og gennemstegt – cirka 2-3 minutter på hver side og krydr undervejs med salt og peber. Skyl og snit æble i små fine tern. Anret din suppe med stegt torsk, æbletern, jordskokkechips og frisk dild. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på jordskokkesuppe med torsk En cremet og lækker jordskokkesuppe med torsk og sprøde jordskokkechips på toppen. Vi er i nytårshumør og er i gang med at lave lidt opskrifter, som passer perfekt til nytårsaften. Den her nemme jordskokkesuppe med torsk er et godt bud på en forret med torsk. Selve suppen kan laves dagen før, så man blot skal varme den op og ordne torsken på dagen. Kombinationen af cremet jordskokkesuppe og smørblød torsk er bare SÅ lækker. Måske du selv står for maden til nytår? Det har vi gjort i mange år og det er faktisk slet ikke så svært at lave en lækker menu, som er lidt udover det sædvanlige. Vi elsker at være i køkkenet hele dagen til nytår, hvor der er tid til at kræse lidt ekstra om maden. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på forretter til nytår her Forret med torsk Det er en dejlig forret med torsk, som også ligner en million. Anretningen bliver nemlig så fin med de sprøde chips på toppen sammen med æbletern og frisk dild. Det ligner noget, som man kunne få serveret på en restaurant. Og selvom det ser avanceret ud, så er det slet ikke svært at lave. Og hvis man ikke er til torsk, så kan du også bruge en anden lys fisk eller evt. stege nogle jomfruhummerhaler i smør. Det ville også være rigtig lækkert. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.