Risottokugler med trøffelmayo Risottokugler med trøffelmayo Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på sprøde risottokugler med trøffelmayo. En god lille appetizer eller forret til nytår, til fest eller hvis du skal have gæster. Ingrediensliste Risottokugler 1 stk. hønsebouillonterning 5 dl. vand 1 stk. løg 2 fed hvidløg 150 g. champignon 150 g. risottoris 1 dl. hvidvin 30 g. smør 60 g. parmesan salt/peber Panering 2 stk. æg 100 g. hvedemel 80 g. pankorasp salt/peber Andet 4 spsk. trøffelmayo 0,2 bundt frisk kørvel raps- eller solsikkeolie Fremgangsmåde Risotto (laves dagen før) Opløs bouillonterning i kogende vand. Sæt til side. Hak løg og hvidløg fint. Rens svampe og skær i mindre stykker. I en gryde varmes et par spsk. olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg. Lad det svitse et par min. Kom svampe i gryden og svits videre i et par minutter. Tilsæt risottoris og rør det godt rundt, så risene kan suge smag. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe. Herefter tilsættes der 1 dl. bouillionvand ad gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt vandet. Til sidst rives parmesanost, som tilsættes din risotto sammen med smør. Rør det hele godt rundt. Smag evt. til med sort peber, men hold igen med salt, da den i forvejen er godt saltet. Lad risotto køle ned og stil på køl. Panering og anretning Dagen efter er din risotto kold og skulle gerne være meget fast også. Form kugler af ca. 40-50 g. alt efter hvor store du vil have dem. Placer dem på en tallerken eller på en bageplade med bagepapir. Hvis din kolde risotto har lidt svært ved at holde formen, så kan du røre lidt rasp eller hvedemel i. Kom hvedemel op i en skål, sammen pisket æg i en anden skål og pankorasp blandet med salt/peber i en tredje skål. Varm din olie op i en gryde til ca. 170 grader. Du kan tjekke om olien er klar ved at stikke en tandstik eller lignende ned i olien. Hvis det syder omkring pinden, så er olien klar. Vend først kuglerne i hvedemel, herefter i æggeblandingen og til sidst i pankorasp. Kom forsigtigt kuglerne ned i den varme olie. Friter dem til de er sprøde og gyldne. Tag dem op og lad dem afdryppe på en tallerken med køkkenrulle på. Anret de færdige risottokugler på et fad. Kom din trøffelmayo i en plastikpose og klip et lille hul i en af enderne. Sprøjt trøffelmayo ud på risottokuglerne. Top med fintrevet parmesan og lidt kørvel. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på risottokugler med trøffelmayo Sprøde og nemme risottokugler med trøffelmayo. Vi er gået i nytårshumør og er begyndt at udvikle lidt nye opskrifter til nytårsaften! De her risottokugler eller arancini er altid et hit og vi har efterhånden lavet dem i en del variationer. Her er det en svamperisotto, som laves dagen før, der bliver trillet til kugler og paneret i æg og rasp. Så frituresteges de og toppes med trøffelmayo. Sådan en lille kugle er altid et stort hit blandt alle vi serverer dem for. Helt oplagt som en lille appetizer til nytår, til fest eller til tapasbordet. Så lad det også være en lektie om, at man aldrig skal smide rester af risotto ud. Sådan en risottorest er nemlig præcis hvad du skal bruge til en god risottokugle. Vi har i mange år altid lavet alt nytårsmaden selv. Vi kommer også til at lave nogle bud i år til hvordan man nemt selv kan lave nytårsmaden. Så har du ønsker til det, så byd endelig ind i kommentarfeltet. Vi kommer til at lave nogle forskellige menuer, så der er lidt til enhver smag. LÆS OGSÅ: Se flere ideer til appetizers til nytår her Arancini med trøffelmayo Risottokugler kaldes også for arancini og disse arancini med trøffelmayo er hurtigt blevet en favorit. Er du vild med trøffel, så vil de her også falde i god smag hos dig. Man kan lave sin trøffelmayo selv eller man kan købe en færdiglavet. Vi har blot købt den færdiglavet, da det ikke er så nemt at få fat i trøfler og man nemt kan finde nogle gode udgaver af trøffelmayo i supermarkedet. Skal det være ekstra luksuriøst, så lav gerne en hjemmelavet trøffelmayo. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.