Pastinakpure

Pastinakpure
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og cremet opskrift på pastinakpure, som kan bruges som tilbehør til aftensmaden. Sådan en puré af pastinak er god til gryderetter.

Ingrediensliste

  • 5 stk. pastinak
  • 2 dl. mælk
  • 1 spsk. smør
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær pastinakker i skiver.
  2. Kom pastinakker i en gryde og dæk med vand.
  3. Lad pastinakkerne simre i ca. 15-20 minutter til de er helt møre.
  4. Si vandet fra og kom pastinakkerne i en blender.
  5. Tilsæt lidt mælk ad gangen sammen med smør.
  6. Blend det godt i gennem til teksturen er helt glat.
  7. Smag til med salt og peber.

Opskrift på pastinakpure

En cremet og lækker pastinakpure, som er god som tilbehør til gryderetter, som base for forretter med fisk og meget mere. Den her puré af pastinak er lavet på pastinak, smør og mælk. For en ekstra cremet version, så kan man også bruge piskefløde. Så bliver den også mere fed, så derfor kan vi godt lide at lave den på mælk. Gerne sødmælk. Her i de kolde måneder spiser vi mange gryderetter og vores børn elsker mos. I stedet for altid at lave kartoffelmos, så kan vi godt finde på at lave pastinakpure i stedet for. Prøv at servere den til en klassisk mørbradgryde. Pastinakkerne giver en dejlig smag til puréen og selve mosen bliver meget luftig og cremet.

Hvis du gerne vil have lidt mere tyngde i, så kan du koge et par kartofler med. Og kan du ikke få pastinak, så kan du også bruge selleri, som har lidt den samme smagsnuance og måde at opføre sig på, når den laves til puré.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med pastinak her

Pastinakpure

Pastinak puré

Det er en dejlig pastinak puré, som også kan bruges som base til forretter. Prøv at bruge den som base for kammuslinger i hvidløgssmør. Dét ville være en lækker forret, som heller ikke kræver det store. Det eneste det kræver for at lave den her lækre puré af pastinakker er pastinakker, smør og mælk. Samt en god blender eller foodprocessor, så man kan få blendet den helt glat og cremet.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar