Pisket krydderurtesmør

Pisket krydderurtesmør
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Lav en lækker omgang pisket krydderurtesmør som tilbehør til aftensmaden, tapas eller til buffet. En nem og god opskrift.

Ingrediensliste

  • 250 g. smør
  • 0,5 dl. kærnemælk
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 0,5 bundt purløg
  • salt
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan nå at blive blødt.
  2. Kom det i en røreskål. Brug piskeriset på din køkkenmaskine eller en almindelig elpisker.
  3. Pisk smørret, indtil det er luftigt og lyst. Det tager omkring 7-10 minutter.
  4. I mens skylles og hakkes krydderurter helt fint.
  5. Kom så kærnemælk, salt og krydderurter i og fortsæt med at piske i yderligere 5 minutter.
  6. Anret på et lille fad og lad det stå ude ved stuetemperatur indtil servering.

Opskrift på pisket krydderurtesmør

En lækker omgang pisket krydderurtesmør lavet med persille og purløg. Hvis du skal pifte den almindelige krydderurtesmør op, så prøv at lave en pisket udgave. Pisket smør er så in lige for tiden! Det er også så lækkert, da man får pisket en masse luft ind i smørret. Det giver en luftig smør, som er helt perfekt at bruge på brød, i en bagt bagekartoffel eller lignende. Vi er kæmpe fans af pisket smør og kan kun anbefale at prøve at lave den her udgave med friske krydderurter. De friske krydderurter er nemlig begyndt at titte frem i vores køkkenhave. Vi har masser af purløg og persillen begynder også at komme. Derfor var vi nødt til at lave årets første omgang krydderurtesmør. Det er uundværligt tilbehør til grillmaden. Og i den her piskede udgave bliver det kun endnu bedre.

LÆS OGSÅ: Se opskrifter på hjemmebagte flutes her

Pisket krydderurtesmør

Pisket smør med krydderurter

Pisket smør med krydderurter laves ved at tage en blok smør, som står ude til det bliver blødt. Herefter piskes det med elpisker eller på en røremaskine, så man får pisket en masse luft ind i smørret. Udover smør, så tilsættes der også lidt kærnemælk og til sidst de finthakkede urter. Vi har brugt persille og purløg, men du kan bruge præcis de krydderurter, som du har lyst til. Vi har også lavet det med ramsløg og påtænker også at lave en udgave med estragon. Pisket smør med krydderurter er altså det lækreste tilbehør til grillmaden, til tapas eller lignende. Det er next level smør og vi er vilde med det.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar