Panna cotta med rabarber
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
4 timerSamlet tid
4 timer og 30 minutterBeskrivelse
Opskrift på en cremet panna cotta med rabarber og hvid chokolade på toppen. Det er en af vores yndlings desserter, fordi den er så nem at lave og så smager den forrygende godt hver gang.
Ingrediensliste
-
Panna cotta
- 3 husblas
- 1 stk. vaniljestang
- 6 dl. piskefløde
- 80 g. sukker
-
Rabarberkompot
- 1,5 dl. vand
- 1 dl. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 175 g. rabarber
-
Topping
- 30 g. hvid chokolade
Fremgangsmåde
- Først laves panna cottaen. De tre husblas lægges i koldt vand.
- Vaniljestangen halveres og kernerne skrabes ud.
- Kog fløden op i en gryde (ikke for høj varme) og tilsæt sukker, vanilje og -bælg.
- Lad det koge et par minutter under omrøring.
- Tag gryden af varmen, og pres husbladsen for væde og smelt dem i fløden. Rør godt rundt.
- Hæld nu fløden i 4-6 glas alt efter størrelse, og stil dem i køleskabet i 4-6 timer til de stivner.
- Nu skal rabarberkompotten laves.
- Skyl og snit rabarber fint.
- Kog vand, sukker og vanilje op i en gryde.
- Tilsæt rabarberne og lad dem koge i 1 minut. Tag dem så af varmen og lad dem nedkøle.
- Inden servering toppen panna cottaerne med rabarberkompotten. Pynt med skovsyre og evt. små marengs, hvid chokolade eller andet.
Opskrift på panna cotta med rabarber
De lækreste italienske vanilje panna cotta med rabarber og hvid chokolade på toppen. En virkelig lækker sommerdessert der passer så godt til gode, lange og varme aftener udenfor. Vi elsker denne dessert, da den er så nem at lave og ikke kræver langtid i køkkenet. Derudover er den super nem at forberede inden der kommer gæster, så det er nemt at gå i køleskabet og hente desserten senere på aftenen.
LÆS OGSÅ: Friske og lækre rabarbertrifli
Rabarber panna cotta
Den her rabarber panna cotta er virkelig en lækker og nem dessert i glas. Den søde vaniljebudding spiller perfekt sammen med den friske rabarberkompot. Så hvis du ligesom os elsker en dessert, som ikke er alt for sød, men hvor der derimod er en god balance mellem syrlighed og sødme, så er denne lige noget for dig. Den kan også sagtens laves med andet end rabarberkompot. Prøv blandt andet en hindbærkompot eller æblekompot.
Kan jeg lave den dagen før?
Ja, det vil vi faktisk anbefale. Selve panna cottaen skal have tid til at sætte sig på køl. Derfor er det mest ideelt at lave den dagen før, så den kan sætte sig natten over.
Kan jeg lave rabarberkompotten på forhånd?
Du kan også sagtens lave kompotten på forhånd. Opbevar den blot i en lille lufttæt beholder i køleskabet. Den kan også sagtens fryses ned.
Kan jeg bruge vaniljesukker i stedet for vaniljestang?
Vi har i opskriften brugt vaniljestænger, men hvis du ønsker at bruge vaniljesukker kan du sagtens erstatte med 2 tsk.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Hej! Glæder mig til at lave og spise panna cotta. Jeg vil ønske jeres opskrifter er mere printervenlige og kun printer selve opskriften.
Mvh
Inge-Britt
Hej Inge-Britt,
Tak for feedback. Vi ser hvad vi kan gøre 🙂
Kh
Ser lækkert ud 🤩
Hvor længe kan disse holde i køleskabet før man skal spise dem?
Hej Sanni,
2-3 dage på køl 🙂
Kh
Det ligner mere en “gel” i har på toppen på billedet, end en kompot? Tænker ikke jeg får samme konsistens hvis jeg følger opskriften? Er i fuld gang😍🤞🏻
Hej Mie,
Det er ikke en gel, da der ingen husblas er i. Hvis opskriften følges, så skulle det meget gerne ligne det på billedet, da det er sådan vi har lavet den 🙂
Kh