Syltede rødbeder Syltede rødbeder Opskrift til 12345678910 glas Opskrift til 2 glas Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på syltede rødbeder. Brug dine syltede rødbeder oven på rugbrød eller som tilbehør til medister, frikadeller og meget mere. Ingrediensliste 1000 g. rødbede 1,5 tsk. salt 5 dl. eddike 400 g. sukker 2 tsk. atamon Fremgangsmåde Skyl rødbeder og fjern jord og sand. Placer rødbeder i en stor gryde med salt. Bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det simre ved lav varme i 30-40 minutter. De skal være møre, men må ikke blive helt bløde. Imens rødbederne koger, så kan du lave eddikelagen. Hæld eddike og sukker op i en gryde. Bring det i kog og lad det herefter simre ved lavere varme indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad det stå, indtil rødbederne er klar. Sluk for varmen og hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand. Tag rødbederne og skub/gnid skrællen af med hænderne. Du kan evt. også bruge bagsiden af en lille kniv til at skubbe skrællen af. Skær rødbederne ud i skiver. Skyl dine patentglas i atamon (og hæld resten af atamonen ud). Put rødbederne i glasset og hæld den opkogte lage over, så det dækker. Sæt låget på og sæt rødbederne på køl. Lad dem stå og trække et par dage. De kan holde sig ca. 1-2 måneder på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på syltede rødbeder Syltede rødbeder er super lækre som tilbehør oven på en rugbrødsmad, til medister, til frikadeller eller generelt bare til gryderetter. Den her opskrift på hjemmelavede syltede rødbeder er super nem! Måske du er heldig at have rødbeder i haven eller kender nogen som har, så er det altså ideelt at lave en omgang syltede rødbeder. Det ér som med det meste andet. Det smager bare bedst, når det er hjemmelavet! Og disse rødbeder er ingen undtagelse. Det er som om, at alt bare smager lidt bedre, når man selv har stået og skrællet rødbederne, kogt lagen osv. LÆS OGSÅ: Rødbedebøffer Brug dine rødbeder som tilbehør Vi elsker rødbede som tilbehør. Du kan bruge dem på noget så klassisk som en leverpostejsmad. Ellers kan du også bruge dem til frikadeller, til medister eller bare som syltet tilbehør til gryderetter. De kan holde sig i 1-2 måneder på køl, så du har også masser af tid til at få dem spist, når først de er lavet. Du kan også tilsætte laurbærblade, peberkorn eller stjerneanis til dine rødbeder, hvis du gerne vil give dem lidt ekstra smag. Vi synes dog, at denne simple og nemme opskrift er helt tilpas som en nem grundopskrift. Kan jeg lave dem uden atamon? Atamon bruges egentlig blot til at skylle glassene i, inden du hælder rødbederne og lagen i glasset. Det forlænger holdbarheden på rødbederne. Hvis du ikke har atamon, så kan du dog sagtens lave dem alligevel. Så kan de dog kun holde sig ca. 2-3 uger på køl. Men hvis du når at spise dem inden det, så er det jo intet problem! Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.