Kransekage

Opskrift på kransekage
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på klassisk kransekage. Hjemmelavet kransekagekonfekt til nytår, til studentertiden eller til fødselsdage og fejringer.

Ingrediensliste

  • Kransekage

  • 500 g. marcipan
  • 150 g. flormelis
  • 1 stk. æggehvide
  • Glasur og pynt

  • 100 g. mørk chokolade
  • 150 g. flormelis
  • 1 stk. æggehvide

Fremgangsmåde

  1. Ælt marcipan sammen med flormelis og æggehvide, indtil du har en ensartet dej.
  2. Vej klumper af på ca. 55 g. stykket.
  3. Tril dem til små pølser. Hvis dejen er lidt klistret, så kan du putte flormelis på hænderne, så er det lidt nemmere at forme dem.
  4. Placer pølserne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Brug til sidst fingrene til at forme dem, så de får en mere trekantet form, hvor de er brede forneden og smalle foroven.
  6. Du kan evt. også vende nogle af stykkerne i æggehvide og herefter vende dem i hasselnøddeflager.
  7. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  8. Bag kransekagen i midten af ovnen i ca. 10-15 minutter. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  9. Når de er let gyldne, så tages de ud. Lad dem afkøle helt.
  10. Smelt mørk chokolade over vandbad.
  11. Dyp bunden af kransekagen i chokoladen. Stil dem tilbage på bagepladen med bagepapir, så de kan stivne. Sæt dem evt. et køligt sted, når du er færdig.
  12. Rør glasur sammen af flormelis og æggehvide. Glasuren skal være ret tyk, fordi så undgår du, at den glider af, når den sprøjtes på.
  13. Put glasuren op i en plastikpose eller plastiksprøjtepose. Klip et meget lille hul i enden.
  14. Sprøjt glasuren op og ned af kransekagen på begge sider.
  15. Lad kransekagen stå og tørre, så glasuren kan sætte sig.
  16. Når den har sat sig, så kan du flytte kransekagen over på noget andet. Du kan også sagtens fryse den ned (det bliver den faktisk kun bedre af). Frys den evt. ned i en bøtte eller bakke. Undgå, at de kommer til at ligge oven på hinanden, da glasuren kan blive ødelagt.
  17. Hvis du ikke fryser kransekagen, så opbevar den et køligt sted.
Bedøm denne ret

Opskrift på kransekage

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet kransekage. Det lækreste kransekagekonfekt, som du kan nyde til nytår, til studentertiden, til fest eller blot til eftermiddagskaffen. Det er faktisk super nemt at lave hjemmelavede kransekagestykker, da basen blot består af marcipan, flormelis og æggehvide. Det er også en super måde at få brugt eventuelle rester af marcipan fra juletiden.

LÆS OGSÅ: Kransekagetårn til nytår

Opskrift på kransekage

Kransekage konfekt

Vi elsker kransekagekonfekt. Man kan lave det som vi har gjort her, sprøjte det ud med en sprøjtepose eller lave det som et kransekagetårn. Vi har her pyntet med chokolade i bunden samt glasur af flormelis og æggehvide. Vi lavede også nogle stykker, som blev vendt i æggehvide og hasselnøddeflager. Det giver også sådan et fint udtryk til kransekagen, da de heller ikke alle er ens på den måde.

Hvordan opbevarer jeg bedst kransekage?

Du opbevarer bedst kransekage på køl i en lufttæt beholder eller pakket godt ind i husholdingsfilm. Vi plejer at pakke det i småkagedåser, som kan lukke helt tæt. Du kan som sagt også sagtens fryse den ned, når den er færdiglavet. Det giver faktisk kun endnu bedre kransekage.

Hvordan laver man glasuren og hvor tyk skal den være?

Selve glasuren bliver lavet af flormelis og æggehvide. Det er super vigtigt, at den er tyk, så den ikke glider af, når du sprøjter den ud. Glasuren skal være en del tykkere end når man laver almindelig glasur til kager osv. Så hvis den virker meget tynd, så tilsætter du blot lidt mere flormelis. Det skal være en meget fast glasur.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Hvis man fryser dem ned, hvor lang tid før man skal bruge den, skal man tage dem op af fryseren?

  2. Har i et bud på hvor længe de kan holde sig “spændende”? – altså hvor mange dage før de skal bruges, kan man lave dem, uden at fryse dem ned? 🙂

Skriv en kommentar