Bagt spidskål med serranoskinke

Bagt spidskål med serranoskinke
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på bagt spidskål svøbt i parmaskinke, penslet med hvidløgsolie. Det er det perfekte tilbehør til aftensmaden eller hvis man skal have gæster og lave mad til mange. Det er nemt at lave og kræver ikke de store færdigheder i køkkenet.

Ingrediensliste

  • 1 stk. spidskål
  • 240 g. serranoskinke
  • 1 fed hvidløg
  • 5 spsk. olivenolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Halver spidskål på den lange led.
  3. Del hver halvdel i 3 både.
  4. Put et til to stykker serranoskinke rundt om hver båd.
  5. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak meget fint. Bland hvidløg med olie.
  7. Pensl bådene med hvidløgsolien. Drys med salt og peber.
  8. Bages i ca. 10-12 min. indtil skinken er sprød (afhænger af hvor god din ovn er)
  9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagt spidskål med serranoskinke

Nem opskrift på bagt spidskål med serranoskinke. Vi kan ikke være de eneste, som ofte står og mangler inspiration til tilbehør til aftensmaden eller til grillmad. Så her den anden dag, hvor vi var ved at eksperimentere med opskrifter med spidskål, så kom vi på den geniale idé at svøbe det i parmaskinke og bage det i ovnen.

Og det smagte helt fantastisk! Vi er vant til at bruge spidskål i spidskålssalat, men det her er en helt anderledes måde at bruge det på. Det er sundt tilbehør og man kan vælge at lave det i ovnen, som vi gjorde. Men det vil helt sikkert også være godt stegt på panden eller på en grill.

Serranoskinken kan også byttes ud med bacon, hvis man gerne vil have en lidt federe smag. Vi penslede det lige med et tyndt lag hvidløgsolie og det løftede virkelig lige det hele til et nyt level. Vi kommer helt sikkert til at servere dem en masse gange i løbet af sommeren, når vi skal have grillmad og gæster.

LÆS OGSÅ: Portobellosvampe fyldt med spinatfyld

Bagt spidskål med serranoskinke

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar