Krydderkage med chokolade og appelsin Krydderkage med chokolade og appelsin Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutterTilberedningstid 45 minutterSamlet tid 1 time og 5 minutter Del Pin Print BeskrivelseOpskrift på en lækker krydderkage med chokolade og appelsin. En svampet julekage med masser af krydderier og chokoladeganache.IngredienslisteKagebund 200 g. AMA Perfekt til bagning 150 g. brun farin 70 g. mørk sirup 2 tsk. vaniljesukker 2 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt nellike 1 tsk. stødt allehånde 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. stødt kardemomme 2 stk. æg 2,25 dl. kærnemælk 1 tsk. bagepulver 250 g. hvedemelChokoladeganache 200 g. lys chokolade 1,5 dl. piskeflødeTopping 20 g. hasselnødder 1 stk. økologisk appelsinLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeOpvarm ovnen til 180 alm. ovn.Tag AMA perfekt til bagning ud i god tid, så det kan blive blødt.Pisk æg med blødt AMA Perfekt til bagning, brun farin, sirup og vaniljesukker til det er lyst og luftigt med en elpisker.Tilsæt alle krydderier og mælk. Pisk godt.Tilsæt til sidst hvedemel og pisk dejen godt.Kom dejen i en form på 20×20 cm beklædt med bagepapir og bag den i 35-45 minutter.Imens laves chokoladeganache. Hæld piskefløde i en gryde og varm op til lige under kogepunktet. Tag gryden væk fra blusset.Hak chokolade groft og vend i fløden. Rør til du har en ensartet og glat ganache. Sæt ganachen på køl, så den lige sætter sig lidt. Så er den nemmere at smøre på.Når kagen er bagt, afkøles den. Hasselnødder hakkes groft.Kom chokoladeganache på kagen og drys med hakkede hasselnødder og revet appelsinskal.Lås skærmReklame: Opskriften er lavet i samarbejde med AMAOpskrift på krydderkage med chokolade og appelsinEn svampet krydderkage med chokolade og appelsin, som er lavet i samarbejde med AMA. Det er 1. december og vi starter altså den dejligste måned ud med en lækker krydderkage. Det er én af vores absolut yndlingsjulekager. En krydret kage med masser af forskellige krydderier, som toppes med chokoladeganache og frisk appelsinskal på toppen. En smagfuld kage, som på ingen måde er tør og som bare smager af jul. Hvis du endnu er ved at planlægge hvilke juleprojekter, der skal gennemføres i løbet af december, så skriv denne krydderkage på listen. Server den en eftermiddag med en god kop kaffe eller te til, så lover vi øjeblikkelig julestemning.Til kagen har vi brugt AMA perfekt til bagning, som gør kagen ekstra svampet. En saftig kage, som på ingen måde bliver tør. Og den er nærmest endnu bedre dagen efter. Sådan nogle kager elsker vi altså. En kage, som smager af et stykke mere.LÆS OGSÅ: Julebrud med chokolade og appelsin Julekage med appelsin og chokoladeDet er en herlig julekage med appelsin og chokolade. Den indeholder kanel, nellike, allehånde, ingefær og kardemomme. Alle de gode julekrydderier, som en god krydderkage skal indeholde. Det er en kage, som kan laves i mange forskellige afskygninger. Mange bager den også i en rugbrødsform og spiser den med smør på eller pynter med smørcreme. Men vi er nu også ret vilde med den her variant, som toppes med chokoladeganache, lidt hakkede nødder og frisk appelsin. Det passer rigtig godt til den krydrede smag.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hej,Det har vi desværre ikke erfaring med. Kærnemælken er med til at gøre kagen ekstra saftig og holde den svampet længere tid 🙂KhSvar
Hej. Kan jeg lave chokoladeganachen i dag, putte den i køleskabet og så først smøre den på ved servering i morgen? Skal have den med på job, hvor der kun er mikrobølgeovn. Tak for dejlige opskrifter, HelleSvar
Hej,Den kan du sagtens smøre på i dag. Hvis du kun sætter selve ganachen på køl, så bliver den hård og kan være svær at smøre ud. Så skal du i hvert fald tage den ud i god tid, så den bliver blød igen 🙂KhSvar