Julebrud med appelsin og chokolade × Julebrud med appelsin og chokolade Opskrift til 102030405060708090100 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 1 time og 30 minutterTilberedningstid 30 minutterSamlet tid 2 timer Del Pin Print BeskrivelseNem og lækker opskrift på svampede julebrud med appelsin og chokolade. Bag de bedste juleboller med appelsin, chokolade og hasselnøddeflager.Ingrediensliste 5 dl. vand 50 g. gær 200 g. AMA Perfekt til bagning 4 spsk. creme fraiche 2 tsk. salt 3 spsk. sukker 1 stk. økologisk appelsin 1000 g. hvedemel 200 g. mørk chokolade 2 stk. æg 30 g. hasselnøddeflagerLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeAMA Perfekt til bagning smeltes i en gryde og sættes til afkøling.Gæren opløses i lunkent vand.Herefter tilsættes AMA Perfekt til bagning, creme fraiche, salt, sukker, saften og revet skal fra økologisk appelsin og til sidst tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Dejen må gerne være lidt klistret.Dejen æltes smidig, og sættes til hævning i 1 time i en stor skål med et viskestykke over.Bradepander med bagepapir gøres klar.Når dejen er færdig med at hæve tilsættes æg og chokolade i skålen. Dejen æltes med fingrene, og det er meningen, den skiller lidt. Dejen skal ikke æltes ”perfekt”.Herefter laves klumper dej på bradepanderne med to spiseskeer.Bollerne efterhæver i 30 minutter. Imens varmes ovnen op til 210 grader varmluft.Pensl evt. med sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager inden bagning.Bag en bageplade ad gangen i midten af ovnen i ca. 13-15 minutter.Lås skærmReklame: Opskriften er lavet i samarbejde med AMAOpskrift på julebrud med appelsin og chokoladeHer får du opskriften på svampede og lækre julebrud med appelsin og chokolade. De bedste juleboller som ikke bliver tørre og som holder sig svampede længe. De er samtidig nemme at bage og er også et hyggeligt projekt at involvere børn i. Det gode ved sådan nogle brud er, at de ikke skal formes perfekt. De får et mere rustikt look som gulerodsbrud. Det gør dem ekstra nemme at lave og her kan alle altså være med.De er lavet med appelsin, mørk chokolade og hasselnøddeflager. Man kan også tilsætte kardemomme og kanel i selve dejen for at gøre dem ekstra julede i smagen. Men de er egentlig lavet med inspiration i en julebolle, som vi kunne købe hos vores lokale bager, da vi var små. Med appelsin, mørk chokolade og nødder. Det er noget af det bedste bagværk i julen!LÆS OGSÅ: Bradepandekage med æbler og kanel Juleboller med appelsin og chokoladeNemme juleboller med appelsin og chokolade. De er helt perfekte til en hyggestund om eftermiddagen med en god kop kaffe, the eller varm kakao til. Sådan en bolle, som er god at lune sig på, når man har været ude i det kolde og måske snefyldte vejr. Man kan jo have lov at håbe i år! Men selvom vi kalder dem for julebrud eller juleboller, så er det boller, som kan bages året rundt. De her brud er geniale og det er nemt at komme andet fyld i også. Er Man kan også komme hakkede nødder, rosiner eller tranebær i selve dejen. Eller lidt revet æble. Mulighederne er mange.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.