Blondie med hvid chokolade og appelsin

Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på Blondie, som er brownie med hvid chokolade. Den er også tilsat lidt appelsinsaft, som komplimenterer den hvide chokolade rigtig godt. Server den som dessert sammen med en kugle is eller spis den som den er.

Ingrediensliste

  • 1 stk. appelsin
  • 135 g. smør
  • 2 stk. æg
  • 150 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 110 g. marcipan
  • 100 g. hvid chokolade
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 200 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smør i mikroovn eller en gryde og stil det til side, så det kan køle en smule af.
  3. Riv marcipan og hak chokolade groft. Pres saften ud af appelsinen.
  4. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
  5. Tilsæt hvedemel, bagepulver, smeltet smør og appelsinsaft.
  6. Pisk det sammen ved lav hastighed.
  7. Vend til sidst revet marcipan og hakket hvid chokolade i dejen.
  8. Læg bagepapir i en form på cirka 16×26 cm. (du kan også smøre den med smør) eller en springform med størrelsen Ø26-28 cm.
  9. Hæld dejen i formen.
  10. Bag kagen på anden nederste rille i ca. 25-30 minutter.
  11. Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Den skal virke lidt ubagt, når du trykker på den med fingrene. Sådan får du den bedste blondie.
  12. Kagen er bedst, hvis den laves dagen før og sættes på køl natten over.
  13. Den kan også sagtens fryses og så blot tages op 6 timer inden den skal bruges.
Bedøm denne ret

Opskrift på blondie med hvid chokolade og appelsin

Her får ud en super nem og lækker opskrift på “blondie” brownie med hvid chokolade og appelsin. En brownie lavet med hvid chokolade – heraf navnet “blondie” i stedet for brownie. Server den sammen med en kugle vaniljeis og eventuelt lidt frisk frugt eller friske bær. Så har du en helt fantastisk dessert med appelsin, som er både lækker og nem.

Hvis man ikke er til appelsin, så kan den også sagtens laves uden saften fra appelsin. Appelsinen tilfører blot noget friskhed til kagen, som gør, at den ikke virker så tung som en brownie. Du kan også erstatte appelsinsaft med citronsaft i stedet, hvis du er mere til det. 

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

Brownie med hvid chokolade – Opskrift på Blondies

Blondie kage med hvid chokolade og marcipan

Den her hvide brownie er med hvid chokolade, marcipan og appelsin. Det er den bedste opskrift på blondie med appelsin, da den som sagt får en frisk smag fra den friske appelsin. Vi serverer som regel vaniljeis til, men du kan også lave en creme af creme fraiche og lidt flormelis eller vaniljesukker, hvis du gerne vil have noget, som er mere syrligt.

Du kan anrette desserten på en tallerken eller anrette dem på et større fad, hvis du eksempelvis skal bruge dem til en buffet eller som del af tapas. Vi har pyntet dem med en lille klat flødeskum, hakket hvid chokolade og en lille skive af frisk appelsin. Derudover har vi pyntet med lidt citronmelisse. Det pynter godt på kagen og gør den derfor super velegnet til en større dessertbuffet.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar