Hvid brownie

blondies med hvid chokolade
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på en hvid brownie lavet med hvid chokolade. Den bedste opskrift på en blondie brownie kage, som er perfekt til dessert. Server med is og bær.

Ingrediensliste

  • 200 g. hvid chokolade
  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 125 g. hvedemel
  • 3 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Pisk det godt sammen. Det kan godt skille en lille smule (det har den hvide chokolade tendens til).
  3. Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  4. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  5. Fordel dejen i en form (ca. 24 x 24 cm), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
  6. Bag blondien i midten af ovnen i ca. 25 – 30 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af. Den skal virke lidt ubagt, når du trykker på den med fingrene, men når du tjekker med en kødnål eller lignende, så skal der ikke komme ubagt dej med op.
  7. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer inden den skæres ud.
  8. Kagen er bedst, hvis den laves dagen før og sættes på køl natten over.
  9. Den kan også sagtens fryses og så blot tages op 6 timer inden den skal bruges.
Bedøm denne ret

Opskrift på hvid brownie

Her får du en nem opskrift på hvid brownie uden nødder. Måske du har hørt navnet “blondie” før? Det er nemlig præcis hvad dén her er! Den lyse udgave af en brownie, da den er lavet med hvid chokolade i stedet for mørk chokolade. Den er lige så intens, saftig og svampet som en brownie er. Den her kage er især til alle chokoladeelskere, som elsker hvid chokolade. Server den med friske bær og en god is, så har du en alletiders lækker og nem dessert, som både kan serveres til mange gæster, på buffet eller som del af tapas.

LÆS OGSÅ: Brownie

blondies med hvid chokolade

Brownie blondie

Det er egentlig lidt svært om man skal kalde den for en brownie blondie, en hvid brownie eller bare blondie. Uanset hvad du kalder den, så er det altså bare en super lækker dessertkage, som er perfekt som en nem dessert. Du kan bruge den både på buffet, til tapas eller gæstemad. Det gode ved den er også, at kagen sagtens kan laves dagen før.

Det er faktisk en fordel at lave denne kage dagen før. På denne måde får den tid til at sætte sig ordentligt natten over og bliver kun endnu bedre. Du kan også fryse kagen ned og så tage den op 4-5 timer før den skal bruges. Dette gør, at det er en super nem dessert.

Blondie opskrift

Så hvis du mangler den bedste opskrift på en blondie brownie, så er det denne du skal prøve. Den her blondie kage er den lækreste dessert. Især serveret med is og bær. Vi kan især anbefale hindbær eller brombær dertil.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hejsa
    Er vilde med jeres opskrifter 😉

    Skal der salt i denne blondie? Det står nævnt under vejledningen men er ikke nævnt i ingredienslisten …

    Vh Brit

  2. Hej ? hvor mange personer regner man ca. der er til? Jeg overvejer og lave dobbelt portion og putte den i den form der hedder 23×33 ?
    Mvh Kamilla

    1. Hej Kamilla,

      Det kommer an på om du skal servere andet til den. Det er en meget kompakt og “rig” kage, så vi har regnet med, at der er til 10 personer i opskriften. Vi serverer is og friske bær til 🙂

      Kh

  3. Hej!

    Jeg synes at den tager meget længere tid at bage end der står i opskriften? Der står godt nok at den skal føles lidt ubagt men kan det virkelig passe at den nærmest ser flydende ud under skorpen når man tager den ud af ovnen? Ved ikke om jeg har gjort noget forkert?

    1. Hej Johanne,

      Der kan være forskel på ovne, men ja den skal mærkes ret flydende under skorpen. Så længe den har fået skorpe over det hele 🙂

      Kh

    2. Jeg bagte den 40 min. og den føltes ret blød men ikke rå da jeg tog den ud. Da jeg skar den ud dagen efter var den rå og flydende i nederste halvdel. ØV!

      Til gengæld duftede den rigtig lækker – både under bagning og da jeg skar i den.

      1. Hej Heidi,

        Hvornår skar du den ud? Den skal helst have lov til at komme på køl i nogle timer, så den kan sætte sig helt. Hvis den skæres ud lige efter den er bagt, så vil den være flydende 🙂

        Kh

  4. Har bagt brownien i dag – smager rigtig lækkert! Den er dog rå i midten til trods for at være bagt i en forvarmet ovn i 32-33 min. og kølet af i 7 timer i køleskab inden den blev skåret ? Der var fin sprød skorpe på hele kagen. Kan man give den en tur i ovnen igen eller skal den smides ud?

  5. Hej 😊
    Har en glutenallergiker i familien, dur det med fint blendede mandler/ mandelmel istedet for hvedemel ?
    Har tænkt mig at gøre forsøget, da det er en fin opskrift med mange muligheder – selvfølgelig især med servering og tilbehør.
    Mange decemberhilsener
    Birgit

    1. Hej Birgit,
      Vi har desværre ikke prøvet det. Men giv det endelig et forsøg og giv feedback 🙂 Vi er sikker på, at den nok skal blive god!
      Kh

  6. Hej!
    Jeg har en bailey mousse i en fryseren i en silikoneform, ville man kunne lægge den ovenpå kagen når den er bagt? Eller vil det ikke blive godt når moussen “tø’er op” ovenpå kagen?

    1. Hej Anita,

      Det har vi desværre ikke erfaring med, men vi tænker godt, at det kan lade sig gøre 🙂

      Kh

  7. I siger den godt kan skille en “smule” når smeltet smør tages af varmen, og hvid chokolade piskes heri.. Altså vores er fuldstændig skilt.. som i det slet ikke binder sammen overhovedet? Det ligner en skilt Mayonnaise.. 😳

Skriv en kommentar