Marmorkage Marmorkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Her får du opskrift på den klassiske marmorkage også kaldet tigerkage. En blanding af brun og hvid kagedej blandes til den lækreste kage. Ingrediensliste 200 g. smør 250 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 4 æg 4 spsk. creme fraiche 150 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver 30 g. bagekakao Fremgangsmåde Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pisk blødt smør med sukker og vaniljesukker til det er luftigt. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk det godt sammen. Vej hvedemel og bagepulver af i en skål. Vend creme fraiche, hvedemel og bagepulver i dejen. Rør det godt sammen til en ensartet dej. Tag 1/3 del af dejen over i en anden skål. Bland dejen med bagekakao, så den bliver mørk. Smør en rugbrødsform (23×13 cm.) med smør eller beklæd med bagepapir. Fordel halvdelen af den lyse dej i formen. Kom den brune dej oveni og top til sidst med det resterende af den lyse dej. Før enden af en gaffel eller ske igennem kagen i et zigzag mønster. Bag kagen i den forvarmet ovn i ca. 35-40 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Tag kagen ud og lad den køle en smule af. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på marmorkage Nem opskrift på den klassiske, gammeldags marmorkage, som består af både vaniljekage og chokoladekage. Kagen får det fineste stribede mønster, da man blander to forskellige deje. Det er en simpel skærekage, som man på ingen måde skal undervurdere. Den smager nemlig skønt til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen og er også en god kollegakage. Selve kagen er lavet på to forskellige deje. En vaniljekagedej og en chokoladekagedej. De to deje blander man så i formen og så fører man et grillspyd, en tynd kniv eller gaffel igennem dejen, så de to deje bliver blandet. Det giver det fineste marmorerede mønster og det er også derfor, at kagen kaldes for en tigerkage. LÆS OGSÅ: Citronkage Marmoreret kage Den marmorerede kage er rigtig nem at lave og kræver få ingredienser. Den kan bages i en springform, bradepande eller i en brødform. Vi bager den i en brødform, så man ligesom kan skære skiver af den. Server kagen som den er eller server den evt. med en lækker appelsinmarmelade, lemoncurd eller blot som den er. Det er en saftig skærekage, som på ingen måde er tør. Den er derfor helt perfekt til en kop god kaffe. Brun og hvid skærekage Skærekager og marmorkage i særdeleshed er også en kage, som vi forbinder med “mormor” eller “farmor”. Det er nemlig sådan en kage, som vi har fået serveret ved vores bedsteforældre masser af gange. Der er bare noget over klassiske skærekager som denne, sandkage, citronkage, appelsinkage osv. Det smager bare af ens bedsteforældre og så er det gammeldags klassikere, som selvom de er simple, smager rigtig godt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.